Nieuws

'De afgelopen jaren zijn geen bevlieging geweest', BN DeStem - 30-12-2008

TERHEIJDEN - "Laatst zei iemand van de provincie tegen me: 'Geknakt, maar niet gebroken'. Dat vond ik wel een mooie omschrijving voor mijn gevoelens van de laatste weken." Harry Bakker zit aan tafel in de woonkamer. Het is een doordeweekse ochtend en de Terheijdenaar wil eindelijk zijn verhaal vertellen over de gebeurtenissen rond zijn gedwongen vertrek als wethouder van de gemeente Drimmelen, afgelopen november.Lees meer

Miljoenen stromen binnen. Dure decembermaand of feestmaand? - 04-12-2008

In de laatste maand van het jaar gaat er veel geld heen en weer. Burgers geven veel uit aan eten en cadeau’s, terwijl voor de middenstand en bedrijven een groot gedeelte van de omzet moet worden gehaald. Ondanks de kredietcrisis gaat dit lukken. Aan de andere kant is december voor bedrijven en woningbouw-coörporaties ook een goed (fiscaal) moment om te investeren. Vanuit het college en de organisatie zijn meerdere transacties voorbereid en gemeld aan de Raad. Als alles doorgaat, komt er zo’n 5 miljoen euro binnen! Variërend van verkoop zoutopslagloods Wagenberg (bord nieuwe eigenaar staat er al!), oude gemeentehuis Made tot een flinke lap grond voor het woningbouwproject Prinsenpolder. Hiermee kan de gemeente weer potjes vullen voor onderhoud of zelf noodzakelijke investeringen doen.

Lees meer

Inrichting Dorpsplein - 01-12-2008

Al weer 2 jaar geleden is met de komst van de Lidl ook de parkeerplaats aangelegd. Dit leidde tot een aanpassing van de verkeerstromen in positieve en negatieve zin. Ook met de verbouwing van het St. Antonius Abt waren er drukke tijden, maar nu is het moment gekomen om ons ‘Zandplein’ goed in te richten. Met aandacht voor de veiligheid van het verkeer, het (doel)parkeren voor bezoekers van het verzorgingscentrum (bijvoorbeeld een gehandicaptenplaats) en voor de veiligheid van voetgangers en fietsers. Dan gaat het over de schoolkinderen, de centrumfunctie van het Dorpsplein (o.a. kermis) en de verkeerssituatie inclusief het parkeren van het 30 km.gebied. Waarbij ook de functie van de kerk, de marktmensen en het winkelend publiek niet vergeten mag worden!

Lees meer