Verkiezingen..

No9: Peter Reniers

Even Voorstellen.......

peterreniers.jpg 

Ik ben Peter Reniers, 64 jaar jong, geboren en getogen in Wagenberg oftewel Erpelrooiersland. Ik ben vader van drie dochters, welke zijn gesetteld in Breda, Etten-Leur en Wagenberg. Ik heb een latrelatie met Monique en word in juni trotse opa van een kleindochter.

Als verenigingsdier – met hetzelfde sop overgoten als mijn ouders – ben ik voorzitter van Voetbalclub VCW, CS De Erpelrooiers en Platform Carnaval Drimmelen. Verenigingen, zoals Erpelrooiers, Harmonie OVU, KBO en VCW, zijn voor de kleine gemeenschap Wagenberg van grote waarde. Ik zet mij daar ook voor in om onder meer de verbinding en de sociale cohesie in het dorp optimaal te houden.

Na 32 jaar als fiscaal- en sociaal rechercheur bij respectievelijk FIOD en SIOD te hebben gewerkt ben ik, als boerenzoon, vanaf 2018 werkzaam als arbeidsinspecteur in de groene en agrarische sector bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. De inspecties zijn voornamelijk gericht op de werkomstandigheden (eerlijk, gezond en veilig werk) van de werknemers, waarbij de positie van internationale werknemers (arbeidsmigranten) een belangrijke rol spelen.

De invulling van huisvesting voor internationale werknemers en het bouwen van betaalbare woningen voor (oud) inwoners van onze gemeente is een speerpunt dat op korte termijn moet worden ingevuld. Niet alleen met plannen en woorden maar met daadwerkelijk bouwen. Voor Wagenberg is het van belang dat jongeren zich hier kunnen settelen en vele oud inwoners terug kunnen keren naar hun geliefde dorp.

 

Peter Reniers, kandidaat nr. 9 Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar overzicht