Nieuws

Lijst Harry Bakker en de Bernarduskerk
06-10-2017

Lijst Harry Bakker en het nieuwe dorpshart van Made!

Onze wethouder gaat aan de slag met het onderzoeken van alle mogelijkheden en onmogelijkheden bij het ontwikkelen van het nieuwe dorpshart van Made. Eén ding staat vast uit nostalgisch oogpunt: het aanzicht van de kapel, de kerk en de pastorie blijft zoals het is.


Ton%20met%20Bernarduskerk.jpg

 

Bernarduskerk
De Bernarduskerk die een nieuwe functie krijgt in het dorpshart zal aan de binnenzijde verbouwd moeten worden. Door inspraak van verenigingen, stichtingen, de huidige gebruikers van de Mayboom en belangstellenden kan een behoefte zichtbaar gemaakt worden.

Multifunctionele theaterzaal
Tijdens de opinievergadering van 28 september j.l. is in ieder geval duidelijk geworden dat er van diverse zijde behoefte is aan een royale multifunctionele theaterzaal met een goede akoestiek en een groot podium.

Alle gebruikers
Wij vinden het belangrijk dat er voor alle huidige gebruikers van de Mayboom plaats is in het nieuwe dorpshart.
Wij vinden het belangrijk dat voor de huidige gebruikers de kosten laag blijven zodat zij hun hobby/sport in het dorpshart uit kunnen blijven oefenen.
Wij vinden dat de bibliotheek een plaats moet behouden in het nieuwe dorpshart.

De Mayboom
Wat er in de toekomst met de Mayboom gaat gebeuren zal nader onderzoek vast moeten stellen.

De Kapel
De kapel blijft en zal bijvoorbeeld de kerkfunctie van de Bernarduskerk over kunnen nemen.

De Dorpstuin
Wij vinden dat bij het inrichten van het nieuwe dorpshart ook een mooie royale overzichtelijke dorpstuin hoort waar jong en oud kunnen genieten.
Bij het inrichten van de dorpstuin kan men denken aan bankjes, afvalbakken, een drinkwatertap, zgn. wipkippen, een klimtoren, knikkerbanen, hinkelpotten, ruim voorzien van gras en groen en een element met rustgevende muziek (een zgn. snoezelhoek).

Aansluiting
Natuurlijk moet het nieuwe dorpshart een veilig gebied worden waar de voetganger ruim baan krijgt om veilig over te steken. Het dorpshart moet niet op zichzelf staan maar via het nieuw in te richten Molenplein naadloos aansluiten op de Marktstraat.

Kermis en overige activiteiten
Door de pleinen royaal in te richten kan de kermis en overige activiteiten weer terugkeren naar de Kerkstraat, zodat het dorpshart het gehele jaar mee kan bruisen.
Om sfeer te creëren kunnen de pleinen ingericht worden met terrassen, dit komt zeker ten goede aan het onderhouden van sociale contacten.

LIJST HARRY BAKKER GAAT ER VOOR!

Ton de Bok
Lijst Harry Bakker, burgerlid

< Terug naar nieuwsoverzicht