Nieuws

Lijst Harry Bakker wenst iedereen een fantastische vakantie toe!
21-07-2009

Het politieke jaar zit er weer op en dus is het tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar. Dat willen wij als partij doen middels een terugblik én vooruitblik. Voor ons begon het jaar met een dieptepunt door de afsplitsing van de vijf dames – die zich nu de OGD noemen – en door de motie van wantrouwen die zij indienden tegen onze wethouder Harry Bakker. Deze motie werd door de meerderheid van de raad ondersteund, waardoor Harry gedwongen moest aftreden. Als gevolg van de nieuwe coalitievorming waarvan wij geen deel meer uitmaakten, verloren we ook nog eens onze andere wethouder: Ben Hennekam. De Lijst Harry Bakker bestond toen nog slechts uit Hans de Groot en Roxanne Heijmans.

Teleurgesteld, bedroefd, boos, maar niet verslagen, zijn wij als Lijst Harry Bakker tóch met positieve blik vooruit blijven kijken. Wij hebben in 2006 van 1/3 van de bevolking steun gekregen en daarmee hebben de inwoners van de gemeente Drimmelen ons een groot vertrouwen toegekend. Wij blijven onze kiezers serieus nemen en willen hun vertrouwen niet beschadigen. Na de verwerking van de klap hebben we onze partij weer opgebouwd: er is een nieuw bestuur aangesteld, er zijn nieuwe mensen lid geworden en er is orde op zaken gesteld. Aan onze uitgangspunten is echter niet gesteggeld: nog steeds zijn wij een partij die gaat voor een open, eerlijke en duidelijke politiek, maar daarbij vooral luistert naar UW mening! Ook na 2010 gaan we daarom met zijn allen door!!!

Politiek gezien is er het afgelopen half jaar op een paar bijzondere voorstellen na, niet heel veel ingrijpends gebeurd. Zo is het startschot voor de bouw van de Zonzeelschool en de Brede School in Hooge Zwaluwe gegeven en zijn een aantal andere woningbouwprojecten van start gegaan. Helaas is ook de ontsluiting bij de Lidl een feit geworden en is er nog steeds veel onzekerheid over bepaalde plannen, zoals de Haven in Lage Zwaluwe, de woningbouwplannen in Wagenberg en de plannen in Drimmelen. Het college heeft ons toegezegd daadkrachtig te zullen zijn en wij verwachten dan ook na de zomervakantie een hoop belangrijke voorstellen op de agenda. Geconfronteerd met de magere financiële positie waarin we als gemeente verkeren, zal het de komende tijd echter zeker niet makkelijker worden. Alle touwtjes moeten aan elkaar geknoopt worden en ieder dubbeltje moet omgedraaid worden. Door praktisch, positief, logisch en doordacht te denken, kan er echter veel bereikt worden. Lijst Harry Bakker ziet het dan ook als een uitdaging om Drimmelen weer financieel gezond te maken.

Gelukkig hebben we - ondanks de persoonlijke aanvallen richting Harry door andere partijen - het politieke jaar positief afgesloten door bij vele evenementen aanwezig te zijn en te horen wat onze inwoners denken en willen. Zo hebben we onder andere een wintertoer gehouden waarbij we alle kernen bezocht hebben, hebben we meegedaan met de zwerfvuilactie en gekookt bij de zorgboerderij, zijn we dankzij Piet Fens en Spraakvermaak gaan lunchen met Alexander Pechtold, zijn we aanwezig geweest op de Braderie in Lage Zwaluwe, Bruisend Made en de Traaierie, hebben we bananen uitgedeeld met de Steptocht en hebben we diverse zaken gesponsord, zoals het Powerweekend in Made, de Zomerfeesten in Terheijden en de Gomaruskerk in Wagenberg.

Wij willen u in ieder geval ontzettend bedanken voor alle steun en reacties die wij van u hebben ontvangen en wensen u een geweldige vakantie toe. Wij gaan ons voorbereiden op weer een nieuwe, ludieke actie die zal plaatsvinden in september/oktober. Binnenkort hoort u daarover meer. Wij zijn  natuurlijk ook gewoon in de vakantie te bereiken voor vragen en opmerkingen: Hans de Groot (06-21580122) en Roxanne Heijmans (06-22044798).

< Terug naar nieuwsoverzicht