Nieuws

LIJST HARRY BAKKER blijft gewoon eerlijk!
24-01-2010

Ja, sinds de vorige verkiezingen is er veel gebeurd.

Verantwoordelijkheid genomen als grootste partij en zaken aangepakt (wijkgericht werken, diverse bouwprojecten). Toen er zich mensen afsplitsten van de Lijst Harry Bakker en als gevolg daarvan een nieuwe coalitie ontstond, waren wij genoodzaakt om terug te gaan naar de basis: oppositiepartij. De klap was hard, maar wellicht ook onoverkomelijk voor een jonge politieke partij die zijn weg nog aan het zoeken was in het politieke bestel van Drimmelen. Met de twee  overgebleven raadsleden (Roxanne Heijmans en Hans de Groot) hebben wij politiek duidelijk stelling genomen. Met deze ervaring rijker zijn we ervan overtuigd dat we er als partij veel sterker zijn uitgekomen. Er is een nieuw bestuur aangesteld en er zijn nieuwe mensen lid geworden. Met oude, vertrouwde én nieuwe gezichten die eerlijkheid hoog in het vaandel hebben staan, hebben we weer een behoorlijk perspectief!

Ook de komende 4 jaar blijven wij ons weer inzetten voor de burger. Dáár ligt de basis en daar luisteren wij naar; meer en anders dan de overige partijen, die eigenbelang nastreven. Zo leveren onze raadsleden 10% van hun vergoeding in voor betere financiën (is € 5.000 per raadslid!). De Lijst Harry Bakker streeft naar leefbare kernen en hopen dat er door samenwerking met burgers, gemeente en alle overige partijen (politiek, verenigingen, ondernemers) een positieve benadering gaat ontstaan richting ONZE samenleving. Waarin de jeugd, kwetsbare groepen en ouderen fijn en veilig kunnen wonen en werken of opleiding genieten. Met een adequaat groenonderhoud in alle kernen, geen parkeerproblemen, voldoende huur- en koopwoningen die duurzaam zijn of zo worden gebouwd. Vanuit de samenleving komen initiatieven voor evenementen, recreatie in bijv. het buitengebied of meldingen van zaken die nog niet goed zijn. Daarop reageert de gemeente proactief en via de website wordt aangegeven wat er waar en wanneer wordt gedaan (wegenonderhoud, oplossen meldingen, vegen van de straat). Zo maar een aantal zaken die verbeterd kunnen worden! We moeten uitgaan van de kracht van het individu, maar de kerntaken liggen bij de gemeente. Samenwerken dus!

Onder aanvoering van lijsttrekker Harry Bakker gaan wij met vertrouwen de verkiezingen in. Hij heeft zich na een moeilijke periode herpakt en blijft geloven in de eerlijkheid van de mensen. Met zijn jarenlange ervaring als raadslid en aangevuld met die als bestuurder, heeft Harry een brede en goede kijk op de zaken die gaan komen (quote van Roxanne in de Lijsttrekkersverkiezingsflyer). Harry staat dicht bij de burgers en zal dat blijven doen!

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht