Nieuws

Een doorn in het oog of toch niet?
15-05-2024

Op 30 april 2024 stond hij weer in de krant de rotonde Van Gilslaan/Zuideindsestraat in Made.

Was%20het%20altijd%20maar%20zo%20druk.jpg

 

Was het altijd maar zo rustig als met Hemelvaartsdag

 

 

 De kruising die door velen gezien wordt als “onduidelijke en moeilijke kruising”.

De kruising kwam weer aan het licht omdat de leerlingen van de Madese basisscholen hun verkeersexamen hadden gedaan.  Ze hebben na afloop aangegeven dat dit één van de moeilijkste punten van de fietsroute was.

Ja, het is een kruispunt dat zo onoverzichtelijk en onduidelijk is dat je bijna zou denken dat hij hierdoor vanzelf veilig is en wordt. Helaas denken wij als lijst Harry Bakker er toch iets anders over. 

Dat een rotonde geen oplossing is, dat zou best kunnen, maar er zijn zeker ook andere mogelijkheden. Alleen die zou je moeten onderzoeken. Men heeft het erover dat bij een kleinere rotonde filevorming zou ontstaan. Dat klopt, maar is er ook gekeken hoe dit komt en op welke momenten?

Nu is het vooral in de spitsuren file rijden, dit is dan aan het einde van de werkdag. We hebben dan te maken met veel sluipverkeer. Nee college, er zijn best nog wel wat zaken om te onderzoeken en te bekijken. Een suggestie: ga eens met de jongeren praten en laat ze meedenken! Maak bijvoorbeeld van een deel van de Geraniumstraat een eenrichtingsstraat. Ja, overal is er een personeelstekort maar samen moet er toch een oplossing bedacht kunnen worden? 

Start met een vragenrondje bij de omwonenden en de kinderen van de basisschool. Wie weet wat er uitkomt. Niks doen is geen optie wat ons betreft.

 

Hans van den Bersselaar, Burgerlid lijst Harry Bakker 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht