Nieuws

Energie in het voorjaar
17-04-2024

Drimmelen staat in bloei, de natuur ontwaakt en de mensen gaan weer naar buiten. Om te wandelen, fietsen of op een andere manier in onze mooie gemeente Drimmelen te genieten.

Pumptrackbaan%20in%20wording%20Carillon.jpg De pumptrackbaan in wording

In de politiek wordt doorvergaderd met niet alleen de verplichte stukken zoals jaarrekeningen, bestemmingsplannen en beleidsplannen maar ook informatiebijeenkomsten.
Net is de inburgering toegelicht, gaat de fractie op bezoek bij jaarvergaderingen of bij een buurt die toelichting wil geven op een voorgenomen plan. Terwijl de uitvoering van plannen gelukkig doorgaat. Met de afronding van enkele rioolprojecten in Made en Lage Zwaluwe en de haven Terheijden. Ook is de start gemaakt met de pumptrackbaan in Made (zie foto) en van het verkeersveilig maken van de Zeggelaan in Terheijden.

Super mooi dat de Street League (voetballen van de basisscholen) in diverse dorpen weer rouleert met nu ook Hooge Zwaluwe en een deelname van vele teams onder begeleiding van de buurtsportcoaches, ouders en vrijwilligers.

Drimmelen kan trots zijn op haar samenleving waarin veel wordt georganiseerd
(bijv. De Oude weideloop in Wagenberg, Hirundo in de Rietgors en het voorjaarsconcert van SOVAk in de Cour). Er is bijna altijd wat te doen en de oproep is om daar ook te van genieten!

In Drimmelen gaat het ook financieel goed, maar er lijkt zwaar weer op komst met tijdelijk minder geld van het Rijk (het ravijnjaar 2026). Hopelijk volgt er binnenkort wat duidelijkheid van het Rijk, want een beetje meer actie zou fijn zijn ..... Gelukkig is Drimmelen financieel gezond en gaan we verstandig met het geld om. Zodat we hier niet ongerust hoeven te zijn en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien!

Lijst Harry Bakker
Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht