Nieuws

Veel vraagtekens, heel veel komma’s maar geen punten.
24-01-2024

In 2023 is er veel gebeurd, zowel wereldwijd, landelijk als lokaal.

Wereldwijd wordt er nog steeds veel oorlog gevoerd en worden de lontjes steeds korter.

 

Hans%20van%20den%20Bersselaar,%20veel%20vraagtekens.jpgHans van den Bersselaar ziet nog veel vraagtekens en komma’s in onze gemeente

Mensen komen in het nauw te zitten en vluchten overal naar toe.


Ook naar Nederland.

Mensen zoeken een schuilplaats, kunnen nergens terecht, het beleid hiervoor is Europees
al een stukje aangepast. Nu moet er hier in Nederland ook nog het e.a. gebeuren.

Maar wat tot die tijd? Komt het COA net als in Uden met een bus langst? Worden ze hier gedropt? Gaan we zelf aan de slag? Proberen we met al onze inwoners tot een oplossing te komen? Het blijft een vraagstuk met heel veel Vraagtekens, heel veel komma’s maar geen Punten. Een moeilijke, ingewikkelde kwestie waar je het nooit goed mee kan doen.

 

Verkiezingen zijn geweest en daar is een hele verrassende uitslag uit gekomen. Wat gaat het worden en wanneer? Wanneer worden zaken geregeld en afgesproken? Welke kant gaan we op? wat gaan we doen en waar zijn we aan toe?

Heel veel vragen maar nog weinig antwoorden. Eigenlijk het zelfde als hier boven, heel veel Vraagtekens, heel veel komma’s maar geen Punten.

 

Maar dan onze eigen gemeente, het mooie Drimmelen. Een gemeente waar we trots op mogen en kunnen zijn. Een gemeente waar steeds meer omliggende gemeentes jaloers op zijn. Drimmelen is een gemeente die leeft. Waar van alles gebeurt en georganiseerd wordt. Altijd veel vrijwilligers actief, waar we trots op mogen zijn en die we ook in ere moeten houden.

Het organiseren van Nieuwjaars duiken tot top100 maar ook sinds dit jaar een ijsbaan overdekt en verwarmd. Powerweekend waar heel veel mensen op af komen, havenfeesten in bijna iedere kern. Dan hebben we nog de verschillende buurthuizen/wijkcentrums hier gaat het jammer genoeg iets minder mee. De problemen rond de Domp, de onzekerheid van Plexat, wie gaat het beheer doen? Wie regelt nu wat? Allemaal onduidelijkheden die ook weer een hoop onrust met zich meebrengen, bij verenigingen maar ook gewoon bij de inwoners wat doet dit met onze Kernen? kunnen we straks nog wel ergens naartoe? Ja ook hier weer veel Vraagtekens. Heel veel komma’s maar geen Punten.

 

Laten we hopen dat er snel meer duidelijk wordt en de Komma’s, Punten worden. Tot die tijd hoop ik dat we allemaal een beetje rekening houden met elkaar en trots zijn op onze mooie gemeente Drimmelen.

 

Namens Lijst Harry Bakker

Hans van den Bersselaar (burgerlid)

 

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht