Nieuws

Iedereen doet mee!
10-11-2023

Lijst Harry Bakker vindt het belangrijk dat iedereen in onze gemeente kan meedoen.

Wilma%20van%20Beurden%20en%20dochter%20Amy%20de%20Wolf.jpg

Wethouder Bakker gaf op zaterdag 28 oktober enthousiast het startsein voor de beleefmiddag op het gemeentehuis.

Het is mooi dat onze inwoners op een boeiende en interactieve manier kunnen kennismaken met de leefwereld van mensen die dagelijks omgaan met een beperking of uitdaging, zichtbaar of onzichtbaar. Tijdens de beleefmiddag kregen we een unieke gelegenheid om met hen in contact te komen en zelf te ervaren wat zij doormaken. Het is belangrijk dat we begrijpen welke uitdagingen zij tegenkomen, zodat we hier rekening mee kunnen houden en er op een respectvolle manier mee om kunnen gaan.

Tijdens die middag gaven verschillende ervaringsdeskundigen uitleg, waaronder mijn dochter. Ze deelde openhartig haar ervaringen over haar slechtziendheid en het leerproces van braille en revalidatie. Daarnaast bood ze mensen ook de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om met een taststok te lopen. Op die manier werd duidelijk hoe uitdagend dit kan zijn. Ik ben zo trots op haar en op alle ervaringsdeskundigen die zich zo toegewijd inzetten om ons als inwoners een beter begrip te geven.

Bovendien waren er boeiende workshops waar je aan kon deelnemen.Had je de mogelijkheid om een rolstoelparcours af te leggen en werd er waardevolle informatie verstrekt over mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ook waren de enthousiaste blauwe vogels van de Scouting aanwezig, SOVAK, en tal van andere interessante activiteiten.

Ik heb een boeiende middag gehad waarin ik interessante gesprekken heb gevoerd en weer veel nieuwe kennis heb opgedaan. Het was echt een waardevolle ervaring!

Weerbaar bestuur
Voor ons raadsleden stond er die week ook een belangrijke bijeenkomst over weerbaar bestuur op de agenda. Het is helaas een toenemend probleem dat raadsleden en collegeleden te maken krijgen met agressie en intimidatie. Tijdens deze bijeenkomst, waar ook onze burgemeester bij aanwezig was, was er gelegenheid om hier gezamenlijk over te praten en ervaringen met elkaar te delen. Het is essentieel dat we samenwerken om dit probleem aan te pakken en ons als bestuurders veilig en weerbaar te voelen.

Wilma van Beurden
Raadslid Lijst Harry Bakker

onderschrift foto: Amy de Wolf tijdens de beleefmiddag in de raadszaal van het gemeentehuis, inzet haar moeder Wilma van Beurden.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht