Nieuws

Inclusie binnen de gemeente Drimmelen
15-03-2023

Het is alweer even geleden dat ik zichtbaar geweest ben in de raad. Door mijn (mantel)zorgtaken blijft het lastig actief betrokken te blijven binnen de partij.

Corrie%20Looman-Pals%20.jpg

burgerlid Corrie Looman, nadenken over de toekomst. 

Op de achtergrond probeer ik iedere keer weer wel mijn stem te laten horen en het een en ander voor elkaar te krijgen.

 

Inclusie

Inclusie is voor mij een belangrijk onderwerp. Het is goed om te onderzoeken hoe iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. Dat vraagt van verschillende mensen op verschillende plekken inzet. Die inzet kan pas goed tot uiting komen als er samengewerkt wordt. Samenwerken tussen verschillende instanties en bedrijven, maar ook degene die moeite heeft mee te doen in deze maatschappij kunnen we betrekken. Om erachter te komen hoe dat het beste werkt moeten er verschillende activiteiten uitgevoerd worden. Wat al wel duidelijk is, is dat het bieden van maatwerk ontzettend belangrijk is, maar ook luisteren naar elkaar. Zowel degene die niet meer volledig meedoet als degene die nog wel alles kan, maar bovenal degene die erover besluit.

Zorgen over de zorg

De zorg staat onder druk, er is weinig geld beschikbaar, maar zorgen moeten we altijd voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. Ook dat zorgen vraagt om maatwerk en menselijkheid. Regels en tekort aan personeel of te weinig geld kunnen we niet bij de zorgvrager neerleggen. Zolang je niet te maken hebt met zorg in je omgeving kun je blij zijn op dit moment, want er is veel onzekerheid op dat gebied. Wat ook een optie is: kijk eens om je heen en biedt de helpende hand, besef je dat je vroeg of laat ook in die positie kunt komen. Vraag eens hoe het gaat of maak een praatje.

Ontwikkeling en onderwijs

De jeugd van nu is onze toekomst. Zij moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid en de vrijheid krijgen die ze nodig hebben of aankunnen. Goed onderwijs en veiligheid is daarvoor erg belangrijk. Het is voor iedereen goed om hier eens over na te denken en ons ervan bewust zijn wat het kan betekenen voor onze toekomst.

Deze week zijn de verkiezingen weer, zorg dat je je stem laat horen.

Het voorjaar komt er weer aan, de bloemetjes beginnen weer te bloeien, de bladeren beginnen te groeien en de vogels hoor je weer meer fluiten. De dagen worden langer en hopelijk wordt het snel weer wat warmer, zodat het fijner is om buiten te zijn, de fiets te pakken en erop uit te trekken.

 

Corrie Looman, burgerlid Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht