Nieuws

Hopelijk betere tijden in 2023
11-01-2023

Hoera het nieuwe jaar is begonnen. Met meteen een forse verhoging van het minimumloon en de daaraan gekoppelde (AOW)uitkeringen.

 schaatsen2023.jpg

 

Eindelijk wat meer lucht en perspectief voor veel mensen, hoewel de inflatie hoog is.

Gelukkig dalen de prijzen wel iets en gaan de lonen ook omhoog. Ook is de kostendelersnorm verhoogd naar een 27jarige-inwonende. Samen met een brede aanpak van schulden en armoede later dit jaar geeft dit verlichting en in ieder geval hoop. De Lijst Harry Bakker is hier blij mee en zal er alles aan doen om mensen te helpen en ondersteunen, zodat ze mee kunnen blijven doen met de maatschappelijke activiteiten in de samenleving!

 

In Drimmelen gaan we bestuurlijk een fris jaar in met een nieuwe burgemeester en een nieuwe wethouder. Gelukkig ligt er een goede basis en kunnen we de noodzakelijke beslissingen blijven nemen. Bijvoorbeeld over de bouw van nieuwe woningen. Redelijk veel projecten worden dit jaar afgerond en dit geeft doorstroming en kansen. Ook realiseren we flexibele woningbouw op meerdere plaatsen, vaak vooruitlopend op een definitieve ontwikkeling. Veel mensen zijn daarover al geïnformeerd en ook de gemeenteraad bespreekt dit begin februari.

Duidelijk is wel dat er op veel plaatsen (flexibel) gebouwd gaat worden voor spoedzoekers, starters en statushouders.
Ook de opvang van Oekraïners is nog niet voorbij.

 

Voor onze sportverenigingen is het te hopen dat de energieprijzen beheersbaar blijven en dat ze (met een beetje steun van de gemeente) onze jeugd en anderen aan het sporten kunnen houden. Beweging en gezondheid is belangrijk en ook sociaal nuttig! Wees actief en kom in beweging. Fiets door onze mooie dorpen en het buitengebied, zie de ijsbanen en mooie natuurplekken. Hopelijk wordt 2023 voor iedereen een beter jaar met veel verwachtingen en resultaten. Behaal dat diploma, leer rijden, ga stemmen, volg een opleiding of maak progressie op je werk. En vooral: denk ook aan anderen, help elkaar en heb begrip als het eens een keertje niet loopt zoals het zou moeten. Iedereen is van goede wil en probeert zijn best te doen!

Daarom allemaal een gezond, gelukkig jaar toegewenst met ook veel plezier!

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht