Nieuws

Aandacht voor de agrarische sector.
07-12-2022

In deze roerige tijden zet ik mij als raadslid graag in voor de agrarische sector in de gemeente Drimmelen.

Suzan%20Damen%20kartrekker%20website.jpg

 Ik ben zelf ook werkzaam in de agrarische sector en met mijn kennis probeer ik aandacht te vragen voor belangrijke zaken die spelen.

 Lijst Harry Bakker is blij dat de gemeenteraad achter de agrarische sector staat. Op 14 juli 2022 is de motie: "steun de boeren" raadsbreed gesteund en ingediend.

Lijst Harry Bakker heeft zich de afgelopen periode voor deze sector op de volgende punten ingezet en aandacht gevraagd.

Zoals te zien is in het buitengebied wordt de begroeiing van de bermen hoger gehouden, waardoor het voor graasdieren giftige Sint Jacobskruid daar nog beter groeit. Dat willen we graag aanpakken.

De hogere bermbegroeiing zorgt ook voor een aantal gevaarlijke situaties die we onder de aandacht brengen.

De agrarische sector heeft aangegeven graag mee te helpen met het opwekken van duurzame energie. Doordat het elektriciteitsnet bijna vol zit, wordt dit proces erg bemoeilijkt. Dit willen we graag bespreekbaar maken.

Een ander punt van aandacht is het vermijden van wegafsluitingen in het oogstseizoen zodat zowel de agrarische machines als het bouwverkeer zo min mogelijk last van elkaar hebben.

De bypass voor de Zoutendijk staat gepland. Fijn dat straks de agrarische machines het dorp kunnen vermijden.

In 2023 wordt een bedrijfscontactfunctionaris aangesteld, zodat bedrijven één contactpersoon krijgen. Wij hebben hierbij meerdere malen aangegeven om bij de selectie rekening te houden, dat deze functionaris ook kennis heeft van de agrarische sector.

Dit was een korte update en heb je suggesties of ideeën voor de agrarische sector dan kun je altijd contact met mij opnemen.

 

Suzan Damen

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht