Nieuws

De kracht van Drimmelen
12-10-2022

Ongekende tijden met prijsstijgingen, veel onzekerheid, nog weinig perspectief en hopelijk een warme winter. Met een prijsplafond. Maar daarmee zijn we er nog niet.

 Buitengebied.jpg


Ook in Drimmelen zal er gestut moeten worden door de gemeente om de mensen, de verenigingen en het maatschappelijk veld overeind te houden. De Lijst Harry Bakker houdt dit goed in de gaten, spreekt met de mensen en geeft adviezen. We hebben de energietoeslag voor de mensen met een laag inkomen, die ook voor 2023 geldt en hopelijk zo spoedig mogelijk wordt uitbetaald. De mensen hebben het geld NU nodig en als de gemeente geld over heeft op dit budget zal toch een verruiming van de doelgroep moeten volgen (net als andere buurgemeenten doen). Geld overhouden is echt geen optie!

De kracht van Drimmelen is gelukkig aanwezig. Veel mensen en verenigingen redden het wel, helpen anderen en we hebben de afgelopen periode ook kunnen genieten van wat evenementen. De Vuelta kwam voorbij en was top, maar we hadden ook een goede kermis, een Oude Weideloop in Wagenberg, een zomerfestijn en vele burendagen in onze gemeente. Als er de komende tijd nog wat verlichting komt voor de (sport)verenigingen kunnen we weer wat positief vooruit kijken. En niet alleen LED verlichting, maar ook pecunia. Zodat de contributie niet te hoog wordt, mensen kunnen blijven bewegen, meedoen, biljarten en jeu de boules. Zodat de buurthuizen ook hun gestegen kosten gedeeltelijk kunnen doorberekenen, maar ook perspectief blijven houden. Hulp zal er komen, vanuit de landelijke of gemeentelijke overheid!

De Lijst HB volgt dit op de voet en neemt zelf ook initiatieven. We blijven actief en zorgen voor Drimmelen, niet alleen in de dorpen maar zeker ook op het platteland. Daar wordt ook gewerkt, ons voedsel geproduceerd, windmolens gebouwd en natuur ontwikkeld. Drimmelen kan vooruit met straks een nieuwe burgemeester, een gezonde financiële positie en hopelijk ook een gemeentehuis dat meedenkt met onze samenleving in deze moeilijke tijden. Biedt mensen perspectief door te helpen, de lasten laag te houden en open te staan voor goede ideeën. Toon begrip voor de moeilijke tijd en benut de kracht van Drimmelen!

Wij zijn er voor u, Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht