Nieuws

Hulp in moeilijke tijden
20-07-2022

Ja het is niet makkelijk met die hoge prijzen, terwijl er ook op allerlei andere fronten veel niet goed gaat (personeelstekorten, gas, toeslagen, koffers, boeren).

 Harry%20Bakker%20met%20Elia%20Viviani.jpg

Harry Bakker tijdens ZLM tour met Elia Viviani


Hebt u recht op energietoeslag:
Deels door allerlei internationale omstandigheden (oorlog Oekraïne) en ook vanuit het Rijk (opvang vluchtelingen/asielzoekers). Wat we wél hebben voor onze inwoners met een laag inkomen in Drimmelen zijn diverse regelingen voor ondersteuning en recent heeft het Rijk ook geld gegeven voor een energietoeslag. Per huishouden is 800 euro beschikbaar. Op dit moment is de grens 120% van het minimuminkomen en dat betekent voor alleenstaanden € 1.244 en samenwonenden € 1.777 netto per maand. Voor de pensioengerechtigden 1.382 en 1.873 euro (ook excl. vakantiegeld). Let op: die 800 euro is een gift los van vermogen en heeft géén invloed op inkomen of toeslagen!


Vraag aan of stimuleer anderen om de energietoeslag aan te vragen:

Vanuit het Rijk hebben we geld gekregen voor de uitbetaling van die energietoeslag, maar niet iedereen vraagt dit aan (of hebben we weinig minima in Drimmelen?). Het lijkt er op dat we veel geld gaan overhouden op deze regeling ( ong. 200.000 euro? ) en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De Lijst Harry Bakker wil dit geld graag besteden waarvoor het bedoeld is: de mensen met een laag inkomen die het nodig hebben! Dus vraag die energietoeslag alsnog aan bij de gemeente Drimmelen als u dit nog niet gedaan heeft of attendeer mensen in uw omgeving daar op!


Geniet van de zomer:

Verder is het belangrijk om optimistisch te blijven. Geniet van de zomer en het hopelijk mooie weer. Drimmelen heeft fantastische wandel- en fietsroutes in onze aantrekkelijke dorpen en schitterend buitengebied. Ga er op uit en proef de groenblauwe sfeer in onze mooie gemeente of daarbuiten! En hopelijk kunt u ook genieten van de diverse sportprestaties in de komende tijd. Onze dames zijn weer wereldkampioen hockey geworden, hoe zal het de voetbalsters vergaan en wie wint de Tour? En daarna komt de Vuelta er nog aan. Met op zaterdag 13 augustus de toertocht door Made en op zondag 21 augustus een groene reclamekaravaan gevolgd door een heel peloton met wielrenners in de voormiddag.

 

 

Een hele fijne en gezellige vakantie gewenst door de Lijst Harry Bakker.

 

 

 

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht