Nieuws

Goede start Lijst HB
25-05-2022

Na de verkiezingsuitslag waarmee de Lijst HB weer tot de grootste partij werd gekozen door de mensen van Drimmelen, was het druk.

fractiecadeau-Willem%20Stoop.jpg 

Met een indrukwekkend en bewogen afscheid van onze wethouder Jan-Willem Stoop, die na 10 jaar bij een andere gemeente gaat werken voor de publieke zaak in de woningbouw.

We namen het initiatief voor de coalitieonderhandelingen, de nieuwe fractie werd gevormd.  Ons nieuwe raadslid Suzan Damen maakte meteen haar debuut tijdens de raadsvergadering van 12 mei.

Een belangrijk punt in deze vergadering was het aanbieden van het coalitieakkoord
“Bouwen aan een duurzaam, sociaal en veilig Drimmelen”. Een evenwichtig en realistisch programma op hoofdlijnen voor de komende 4 jaar met een balans tussen investeringen in mensen en materiaal, tussen heden en toekomst met als basis een adequate organisatie die vanuit vertrouwen werkt voor de inwoners. Met buurtambassadeurs die per dorp een budget krijgen om de goede dingen te doen, met een verhoging van het mantelzorgcompliment en de verfraaiing van de buitenruimte door o.a. de bloemenmanden.

Onze wethouder Harry Bakker heeft naast Financiën, Sport en Dorpsgericht werken ook de interne bedrijfsvoering van de gemeente om aan te sturen. Daar komt het sociaal domein met WMO, ouderenbeleid, participatie en het maatschappelijk beleid plus 2 technische externe onderwerpen bij. Een mooie, sociale combinatie om alle mensen in Drimmelen goed te kunnen laten leven, wonen en werken!

Interessant worden ook de plannen voor Wagenberg en Lage Zwaluwe. Hopelijk gaan de plannen in deze moeilijke tijden door, want personeel is schaars en de kosten stijgen. We merken dat met de uitreiking van de lintjes, de Dodenherdenking, viering Koningsdag en de scholensportdag er weer meer georganiseerd wordt. De mensen zijn blij om elkaar weer te zien, Carnaval in Made en I Love Traaie brengen als evenement samen met de avondvierdaagsen weer veel verbinding en geluk!

De Lijst HB blijft alert op de lopende zaken en kansen die er zijn om vooruit te komen. Om de goede dingen te doen en de buitenruimte mooi, veilig en aantrekkelijk te houden. Geef uw ideeën door via informatie@lijstharrybakker.nl of spreek onze mensen aan op straat of kantoor!

We zijn er voor u en werken aan een beter en socialer Drimmelen.

Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht