Nieuws

Raad en Daad en wonen op het E-veld
15-06-2021

Op Facebook heeft Lijst Harry Bakker een nieuwe rubriek waarin zij terugblikt op de raadsvergadering.

 

Platte%20grond%20E-veld%20Terheijden%20website.jpg

 

 

 

Afgelopen keer werd er onder andere gesproken over de Nota vrijetijdseconomie en economie, de Biesbosch, de solide jaarrekening van wethouder Bakker en inburgering.

Ook ons inkoopbeleid stond op de agenda, waarbij wij als lokale partij het motto “koop lokaal” uiteraard meer dan 100% ondersteunen.

De outfits van Lijst Harry Bakker komen dan ook uit Hooge Zwaluwe, en de kleur is natuurlijk …..Oranje, met het EK kunnen ze dus ook uit de kast. In Raad en Daad proberen onze raadsleden een vergadering van 4 uur (aan het einde van de raadsvergadering op 3 juni j.l. alle onderwerpen unaniem akkoord ) in 3 tot 5 minuten samen te vatten, het begin was goed en het vervolg wordt nog beter.
Niet in Raad en Daad, maar wel in RondomdeToren het E-veld en wonen in Traaie.

53 woningen

In het E-veld voegde de hele gemeenteraad de daad bij het woord en stemde iedereen met dit mooie groene plan in, waarin 53 woningen gebouwd gaan worden. Woningen die betaalbaar, duurzaam en energiezuinig zijn.
Er zijn sociale huurwoningen, maar ook koopappartementen (16) met een lift erin.
Dit alles in een groen en natuurvriendelijke omgeving met daarin volop ruimte om te spelen, chillen tuinieren en genieten, maar ook een eigen buitenruimte (want dat willen de mensen graag bleek uit de inspraak).
De buurt wordt actief betrokken bij de inrichting.
Er is  een zelfbewoningsplicht opgelegd voor de betaalbare woningen om speculatie van huisjesmelkers te voorkomen en er is ruimte voor 5 Tiny houses. 
Op de gemeentelijke website kunt u meer vinden over dit plan (zoeken op E-veld). Onze wethouder Jan-Willem Stoop hoopt begin volgend jaar de schop in de grond te steken op het E-veld, een veld waar hij in een ver verleden zijn korfbalwedstrijden speelde.

Meer behoefte aan woningen

Op Funda staat niet veel te koop in Terheijden en is de vraag groot, overbieden op woningen is eerder regel dan uitzondering in deze overspannen woningmarkt.
Het dorp met haar vele voorzieningen, rijk verenigingsleven en goede horeca met mooie terrassen en 2 goede en moderne supermarkten is populair, ook op de woningmarkt.

Het is positief dat de bouw van het Gruythof dit jaar kan starten en er na de zomer met het bouwrijp maken begonnen kan worden.
De nieuwbouw van SOVAK aan de andere kant van de Zeggelaan is  afgerond en het is mooi geworden.
Wij willen dat de bouw van De Weelde aan de Schansstraat ook zo snel mogelijk start, maar dit moet wel verantwoord zijn in relatie tot de uitgevoerde bodemsanering die nu behandeld wordt door de provincie.
De stukken lijken compleet te zijn dus er komt meer schot in de zaak.

We willen dat er voor de locaties aan de Kalkvliet en Lageweg ook snel goede plannen uitgewerkt worden, waar ook starters, zelfbouwers en senioren een plek kunnen vinden, zodat er weer meer keuze is om in dit mooie dorp te kunnen (blijven) wonen voor veel mensen.
Lijst Harry Bakker zal zich hier voor in blijven spannen.
Ideeën en plannen?, meedenken of –doen? hulp nodig?, de oranje tip?  Wij denken graag met je mee, via www.lijstharrybakker.nl kan je ons onder andere benaderen. Over wonen in Wagenberg zullen we binnenkort ook schrijven in dit blad.

Warme groet,

Fractie Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht