Nieuws

Biesbosch heeft meer strandjes en toiletten nodig.
27-06-2020

Donderdag 25 juni jl. heeft Wilma van Beurden namens de fractie van Lijst Harry Bakker een motie ingediend

Wilma%20van%20Beurden,%20raadslid%20Lijst%20Harry%20Bakker%20website.jpg 

voor sanitaire voorzieningen in de Biesbosch en deze is mede ondersteund door de coalitie VVD, Groen Drimmelen VP/D66 en CDA. Tegelijkertijd heeft Lijst Harry Bakker de motie van de VVD ondersteund waarin de gemeente is verzocht te onderzoeken welke plekken aan de rand van de Biesbosch geschikt zijn voor strandrecreatie. Dit om het groene hart te beschermen.

Steeds meer mensen ontdekken de Biesbosch en  Lijst Harry Bakker vindt dat onze bezoekers optimaal moeten kunnen genieten van ons prachtige Nationaal Park. Het is wel de bedoeling dat de Biesbosch schoon en netjes blijft en de aanwezige flora en fauna wordt beschermd.

Op dit moment wordt er in de gemeente gekeken naar de toekomst van de Biesbosch en wordt er gesproken over zonering. Voor Lijst Harry Bakker de reden om aandacht te vragen voor sanitaire voorzieningen ten behoeve van recreatie in de Biesbosch.  De gemeente is verzocht te onderzoeken waar eventueel deze toiletten met afvalbak geplaatst kunnen worden. Als suggestie is de Anna Jacominaplaat waar het pontje aanlegt en de plaats waar de toeristen aankomen bij de Hofmansplaat of de Toontjesplaat genoemd. Het is prettig dat als je als recreant de hele dag in de Biesbosch verblijft, je in de gelegenheid bent om gebruik te maken van een toilet. In recreatiegebieden om ons heen zie je ook steeds meer openbare toiletten en Lijst Harry Bakker vindt dat de gemeente Drimmelen hierin niet kan achterblijven en heeft hier al meer aandacht voor gevraagd.

Wethouder Lieke Schuitmaker gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de sanitaire voorzieningen en zij gaf aan zeker kansen te zien voor ondernemers. Verder zullen voor mogelijke strandjes verschillende locaties in de Biesbosch onder de loep worden genomen. Lijst Harry Bakker is blij dat er goed wordt nagedacht over de toekomst van de Biesbosch. We zijn trots op ons Nationale Park, en dat moeten we ook in de toekomst blijven.

 

Wilma van Beurden

Lijst Harry Bakker

 

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht