Nieuws

Lijst Harry Bakker blij met de start van het bos.
15-02-2020

Boomfluisteraar:

Bomen zijn belangrijk, dat klinkt al bijna saai toch? Maar het is o zo waar!

fotobijlage%20kopij%2014%20febr%202020%20website.jpg

En telkens proberen wij het zo goed mogelijk te doen voor alle bomen. Maar,….zo hoorde ik uit betrouwbare bron van de boomfluisteraar op vrijdagavond bij het sauwelen in Made, dat de verplaatste boom bij het Dongemond college helemaal niet gelukkig is. De boom is zelfs verdrietig!

Herplanten:

Enige tijd geleden heb ik in het carillon geschreven dat het herplanten van bomen echt gebeurd. Dat ging over de bomen bij Madese boys. Als je daar nu langst wandelt zie je dat de bomen er goed bij staan.  Ook zijn er weer bomen geplant in de kastanjelaan in Made, een diversiteit aan bomen. Dit is beter voor de biodiversiteit. Maar ook als er een soort ziek wordt, is het niet ineens een grote kaalslag. Slim gedaan! Ook zijn de stoepen allemaal weer recht gelegd, de borders netjes gemaakt en opnieuw aangeplant. Het ziet er écht TOP uit. Deze week zijn ze ook bezig in de Iepenlaan, wordt ook weer een prachtige straat.

Ons bos:

Lijst Harry Bakker heeft in het verkiezingsprogramma benoemd: EEN BOS! Een eigen bos in onze gemeente, hoe gaaf zou dat zijn! Vorige week hebben wij vragen gesteld hoe het nu staat met ons bos. Gaan we al starten en is er misschien al een openingsdatum? En inderdaad, de eerste bomen worden geplant op boomplantdag, woensdag 18 maart 2020. Daarna, blijkt uit de beantwoording, wil Stichting de AmerkantOp het bos verder inrichten, aanleggen en aanplanten. Dat zal gebeuren in het plantseizoen november 2020 tot maart 2021. Hopelijk wordt het een prachtig bos met voor iedereen wat wils. De media staat vol over aanplanten van bossen. Lijst Harry bakker zal dit actief volgen en waar kansen liggen, gaan we die in de toekomst zeker benutten. Maar eerst kijken we uit naar de boomplantdag 2020, de eerste stap naar ons nieuwe bos!

Maar wat zou u in het bos willen?
Geef het door aan fselders@drimmelen.nl . Ik hoor graag uw mening!

 

Groetjes Hans vd Bersselaar en Femke Selders

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht