Nieuws

Lijst Harry Bakker is blij met havenontwikkelingen.
02-09-2019

Veel havens is Drimmelen rijk, elk met een andere aantrekkingskracht, sfeer en ambitie.

 

Haven%20LZ-kampeer.jpg 

 Havens die we koesteren en waar wij zeker trots op zijn.

Lage Zwaluwe……..
Haven

Eindelijk dan, de positieve ontwikkelingen in haven Lage Zwaluwe worden steeds meer zichtbaar. Vernieuwingen van damwanden en kades in de binnenhaven. Op  het “Degaterrein”  is een schitterende toeristische onderneming met B & B verrezen. Aan het dan straks doorgaande wandelpad wordt aandacht besteed.

Veerdienst
Het fiets/voet veerpontje naar de Jacominaplaat heeft een druk seizoen achter de rug. Toeristen komen overal vandaan om onder andere te genieten van het zonnetje en de mooie fietsroutes die door de komst van deze veerdienst de laatste 900 meter van het “Rondje Biesbosch” mogelijk heeft gemaakt. Lijst Harry Bakker heeft daar jaren voor gepleit en met succes.

Horeca
Horeca wordt nieuw leven ingeblazen op de kop van de buitenhaven. Een fantastische plek, het water dat je overal om je heen ziet, de boten die voorbij varen en de mensen die met goede zin opstappen op de pont na het kopen van een ticket. Het al tijden leegstaande pand wordt beetje bij beetje opgeknapt door hard werkende mannen die hun uiterste best doen om het pand weer op en top te krijgen. Koffie en meer wordt er ook geschonken. Wist u dat er binnen een tentoonstelling is van al het ouds wat Lage Zwaluwe en de Biesbosch te bieden hebben? Ga eens kijken!

Ameroever
Al eerder was een Speelbos geplaatst en aandacht geschonken aan parkeerplekken. De “boulevard” mag wat Lijst Harry Bakker betreft uitgebreid worden tot een echte wandelpromenade zoals eerdere plannen aangegeven hebben. Kampeerplaatsen worden op dit moment gerealiseerd met uitzicht over de Biesbosch.

Zomaar een update …….waarvan wij hopen dat er volgend toeristisch seizoen nog meer gerealiseerd gaat worden. We hebben er immers lang genoeg alleen maar over gepraat, nu doorpakken en doen!

Loes Cornel-Welten
Raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht