Nieuws

Lijst Harry Bakker wenst u een fijne vakantie!
30-06-2018

De jaarstukken 2017 zijn in de Raadsvergadering van 28 juni goedgekeurd. De lijst Harry Bakker is tevreden over de

Ton%20de%20Bok%202018.jpg

geleverde prestaties en er is een overschot van 2,5 miljoen euro. Van deze 2,5 miljoen gaat € 650.000 direct terug naar de inwoners,
€ 516.000 wordt gereserveerd voor jeugdzorg en 1,4 miljoen gaat naar nog uit te voeren werkzaamheden (met name in de openbare ruimte).

De rotonde
De nieuwe rotonde in Made werd door sceptici uit de politiek en de bevolking als een draak van een oplossing gezien voor het kruispunt Nieuwstraat, Marktstraat, Adelstraat en Godfried Schalckenstraat.
Maar sinds de opening van de rotonde op maandag 23 april j.l. zijn de meningen totaal veranderd: een mooie ruime veilige en overzichtelijke rotonde. De opstoppingen/files in de spits zijn verdwenen en het is een mooie open ruimte richting het centrum. Inmiddels is de aansluiting naar de Nieuwstraat geheel in nieuwe stijl en is het raadhuisplein bijna gereed. Een groot royaal plein geschikt voor diverse activiteiten. De Lijst HB is trots.

Schoolzwemmen (natte gymlessen)
De natte gymlessen zijn gecontinueerd en wordt uitgebreid zodat ook de leerlingen uit Wagenberg en Hooge - en Lage Zwaluwe kunnen profiteren van de natte gymlessen.
Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat de schoolleidingen dit ondersteunen en door de gemeente voor vervoer wordt gezorgd.

Vertrouwen in de jeugd
De Lijst Harry Bakker heeft vertrouwen in de jeugd, daarom vinden wij het belangrijk dat er een jeugdadviesraad komt die gevraagd en ongevraagd het gemeentebestuur adviseert. Denk mee, help ons daarbij en kijk op www.lijstharrybakker.nl voor info.

Sport voor jong en oud
Sport is van groot belang voor de gezondheid, de saamhorigheid en de sociale ontwikkeling. Goede voorbeelden hiervan zijn “Wandelen op Zondag”, elke zondagochtend om 9.30 uur vanaf vaste plek in één van de woonkernen en de “Wandelchallenge” voor ouderen die elke maandagavond om 19:00 uur van start gaat bij zorgcentrum de Wijngaerd in Made, er is keuze voor de afstanden van 1, 3 of 5 km. Deze is ook in Terheijden (Antonius Abt).
De streetleague, de voetbalcompetitie voor de jongeren uit de diverse dorpskernen, was ook dit jaar weer een groot succes. Op vrijdag 8 juni werd het toernooi afgesloten met een zinderende finale op het court naast het gemeentehuis tussen een team uit Lage Zwaluwe en Made. Made won met 4-1 en is kampioen streetleague Drimmelen 2018.

Prima resultaat
Op de jaarcijfers kunnen we trots zijn, er is veel gerealiseerd in de afgelopen periode en de basis voor de komende coalitieperiode is ook al gelegd met de Kadernota 2019.

Wij wensen u een hele fijne zomervakantie. Daarna gaan wij voor U weer aan de slag!
Ton de Bok, raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht