Nieuws

Lijst Harry Bakker heeft hart voor water.
21-05-2018

Jaar van het Water
In 2018 als Jaar van het Water komt dit onderwerp breed en dynamisch overal veel voor.

 

biesbosch.JPG 

Klimaatveranderingen, groeiende populatie dwingen ons nóg kritischer te kijken nóg zuiniger met dit “goud” om te gaan zowel bij schaarste als overvloed. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.
Drimmelen bezit veel waterwegen, hoe deze nog toegankelijker maken, hoe bijvoorbeeld onze agrariërs te steunen die laatst weer veel moeite moesten doen het vele water van stortbuien af te voeren.

Bezoeker NIET laten betalen bij bezoek Biesbosch
Drimmelen is de “Voortuin van de Biesbosch” en dat koesteren we! Zuinig zijn op onze Biesbosch, zorgen voor behoud ervan, ontwikkelen van toerisme ervoor in Drimmelen. Onderhoud van beschoeiingen, beschermen van vogelgebieden, helaas handhaving en creëren van op/afstap plaatsen. En wat dacht u van afvalverwijdering? Zakken vol met plastic!!
Allemaal zaken waarbij natuurlijk veel geld voor nodig is. Drimmelen levert al een bijdrage aan het Nationaal Park en Lijst Harry Bakker is dan ook absoluut tegen de voorgenomen proef van Nationaal Park directeur Gerard de Baaij de bezoeker dit te laten betalen, inmiddels even “in de ijskast” gezet.

Beide veerponten behouden!
Natuurlijk behouden van beide havens! Met er omheen kleinschalig faciliteren van openbare toiletten, horeca, voldoende zit- en schuilplaatsen en veilige op- en afstappen met veilige vaart. Een must voor aantrekken van bezoekers en vasthouden van passanten.

Plannen havens
Alle grote en kleine, binnen- en buitenhavens die Drimmelen rijk is moeten we koesteren. Diverse ontwikkelingsplannen worden gemaakt en liggen al klaar voor uitvoer. Lijst HB streeft naar eerst in orde maken wat besproken is voordat nieuw het licht gaat zien, bijvoorbeeld voltooiing in Lage Zwaluwe.

Parkeren niet vergeten
Bij verder ontwikkeling van ons water dringen we wel aan op een parkeerinvestering voor alle, al dan niet gemotoriseerde, soorten verkeer zonder (nog) meer overlast van bewoners in directe omgeving. Laten we ook dit aanpakken!

In gesprek over deze onderwerpen?
Neem dan s.v.p. contact met ons: www.lijstharrybakker.nl
Of bezoek het vrije inloopspreekuur van Harry Bakker, elke donderdagochtend van 11 tot 12 uur, gemeentehuis Made.

 

Loes van Zwieten
Raadslid, Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht