Nieuws

Lijst Harry Bakker gaat er voor.
18-12-2017

Laatste Raadsvergadering 2017
Een lange laatste raadsvergadering in 2017 was het afgelopen 14 december, met vele moties (verzoeken/voorstel tot) en amendementen (wijzigingen op het gedane voorstel). Belangrijke onderwerpen en punten waarover een besluit moest worden genomen passeerden de revue. Dit vergden van alle partijen concentratie en alertheid.

amerhal.jpg 

 

Schansstraat
Het was een moeilijke afweging. Lijst Harry Bakker heeft gekeken naar het algemeen belang. Een tot een aanvaardbaar niveau willen beperken van de verkeersdruk in het centrum van Terheijden, nabij de school, de Cour, het Puzzelbad, de kerk en de drukke Markstraat heeft ons toch doen besluiten bij onze beslissing te blijven die wij in een eerdere Opinieronde al naar voren gebracht hadden: Ontsluiting van het nieuw te bouwen woningproject vanaf twee zijden met het zwaartepunt punt op de zuidzijde, via de Norbartstraat.

Historische waarde
Natuurlijk gaat ook lijst Harry Bakker voor behoud van zoveel mogelijke historische waarde in onze gemeente Drimmelen en dus ook van het plaveisel (kinderkoppen) in de Schansstraat. Met een kleine verbreding van 40cm, die dezelfde uitstraling krijgt als aan de huidige andere zijde, over 105 meter van deze weg wordt het aantrekkelijker gemaakt voor onder andere fietsverkeer en de kinderwagens. Wij zijn er van overtuigd dat dit alles geen afbreuk zal gaan doen aan de uitstraling van deze straat. Zeker als de dan resterende berm, die nu nogal rommelig oogt, een betere groenkwaliteit gaat krijgen.

Amerhal en Zonzeel
Dankzij een goed financieel beleid is het lijst Harry Bakker gelukt dat de Madese Amerhal kan uitbreiden met ruimte voor opslag van sportbenodigdheden en houden van vergaderingen. Een daarvoor ingediend amendement samen met VVD en Groen Drimmelen VP/D66 haalde een meerderheid in de raad.
Ook het Hooge Zwaluwse Ontmoetingscentrum De Zonzeel dragen wij een warm hart toe. Het amendement ingediend door Combinatie Algemeen Belang en Gemeentebelangen voor een aanpassing aan het pand heeft lijst Harry Bakker dan ook uiteraard gesteund.

Lijst Harry Bakker gaat er voor!

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht