Nieuws

'Standpunt Bakker over F-veld irrelevant', BN DeStem
15-07-2009

MADE/TERHEIJDEN - Het is niet relevant of Harry Bakker toen hij nog wethouder was in Drimmelen, akkoord is gegaan met de verkeersontsluiting via de Vlierlaan voor de starterswijk op het F-veld in Terheijden.

Dat schrijft het Drimmelense college in antwoord op vragen van raadslid Mark van Oosterhout van de Combinatie Algemeen Belang. "Alleen het besluit van het college, waaraan alle collegeleden zich conformeren, is relevant" , aldus B en W. Van Oosterhout stelde de integriteit van Bakker ter discussie, nadat de voormalig wethouder Ruimtelijke Ordening in de wijk Vaartkant II huis-aan-huis pamfletten had verspreid met als insteek de ontsluiting via de Vlierlaan te blokkeren.

Deze variant heeft de voorkeur van het college en dat besluit dateert uit de periode dat Bakker wethouder was. Van Oosterhout vroeg zich af of Bakker 180 graden gedraaid is met zijn standpunt over de ontsluiting van het F-veld en of een voormalig wethouder dat zomaar kan maken. Het college distantieërt zich nadrukkelijk van de insinuerende toon van de CAB richting Bakker. " Wij wensen niet betrokken te worden bij deze manier van politiek bedrijven. Wij vinden dat er niet op de persoon gespeeld moet worden." Uit de beantwoording blijkt wel dat burgemeester Gert de Kok Bakker half mei over het F- veld heeft aangesproken. Er bestaat geen gedragscode voor oud-wethouders, maar het is volgens het college 'goed gebruik dat een voormalig collegelid zich publiekelijk terughoudend opstelt ten aanzien van onderwerpen waar hij kortgeleden nog bestuurlijk verantwoordelijk voor was'.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht