Nieuws

Lijst Harry Bakker wenst u een fijne vakantie!
18-07-2017

De jaarstukken 2016 zijn in de Raadsvergadering van afgelopen 13 juli goedgekeurd. De lijst Harry Bakker is tevreden over de geleverde prestaties en de neerslag hiervan in financiƫle zin. Er is een goedkeurende accountantsverklaring over het totaal dus ook inclusief het sociale domein. Weer een vooruitgang ten opzichte van 2015.

Niet stil gezeten
Lijst Harry Bakker heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Voor de mantelzorgers hebben we onze nek uitgestoken en er is een basis gelegd voor huisvesting voor de ouderen in Lage Zwaluwe waarbij ook garantstelling van de Wijngaerd hier toe heeft bijgedragen. Ook is de lijst Harry Bakker tevreden met behaalde resultaten rondom de uitvoering van het hondenbeleid, de speelbossen en de renovatie Zuideindsestraat.

Havens en groen
Wat betreft de havens is het Moerhaven boek gesloten en bouwen we aan een gezonde toekomst van de havens. Ondernemers laten we ondernemen, waarbij faciliteren en stimuleren van belang is. De laatste 900 (blijkt 1500) meter Rondje Biesbosch zijn feestelijk geopend en voor het Degaterrein zijn openbare inschrijvingen tot koop gestart.
Groenvoorziening flink aangepakt, twee speelbossen en het Gemeentepark zijn recent geopend. Veel van de wegen- en woningbouw is gerealiseerd.
We hebben de heropening van de Wijngaerd en start nieuwbouw van de Ganshoek achter de rug en in Hooge Zwaluwe is het Oude Raadhuis verkocht. Natte gymlessen blijken een succes. Kortom….. veel is er tot stand gekomen en veel staat in de steigers.

Sport
Door goed te investeren in sport, kunstgras, het scoutinggebouw van Zwalaho en de Cour wijzen we ook de weg naar Samen aan de Slag. Lijst Harry Bakker is natuurlijk blij met de start van de toekomstvisie zwembaden, die niet alleen wij open willen houden.

Zwaluwse Rondweg
Opnieuw kwam er een heel dringend signaal van bewoners van de Gaete en Zoutendijk in Zwaluwe betreft de verkeersproblematiek. De coalitie partijen besloten toch eerder actie te ondernemen dan was afgesproken en hebben een wijziging op het raadsvoorstel ingediend. Toch snel een begin maken met de aansluiting Zoutendijk-Horenhilsedijk zonder het onderzoek af te wachten, dat overigens wel verricht wordt.

Nog Nooit
Kortom…nog nooit is er zo een positief financieel perspectief geweest…compliment aan de wethouder! We geven niet meer uit, we kijken wat nodig is. De reserves zijn breed om risico’s op te vangen. Tenslotte weten we nog steeds niet wat Den Haag ons straks na de formatie van een nieuw kabinet zal gaan brengen maar HIER hebben we de zaak op orde. Lijst Harry Bakker ziet deze positieve lijn graag door worden getrokken naar de komende jaren.

LHB-leden%20dagje%20uit%202017-1%20%20kopie.JPG

Wij wensen u een hele fijne zomer vakantie.

 

Daarna gaan wij voor U weer aan de slag! 

< Terug naar nieuwsoverzicht