Nieuws

Lijst Harry Bakker staat al 15 jaar voor u klaar
22-02-2017

(Lijst) Harry Bakker zit in maart 15 jaar in de gemeenteraad en de partij bestaat deze maand 12 jaar.
Een mooi moment om bij stil te staan.

Harry%20in%20de%20bloemen.jpgVoor het eerst en alleen
In 2002 deed Harry Bakker voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde hij veel stemmen. Hij trad echter alleen aan in de politieke arena van gemeente Drimmelen, aangezien hij alleen op de kieslijst stond. Zijn bijzonder manier van campagne voeren met een fiets met vlag en ballonnen sprak de Drimmelense burger aan. Zijn favoriete kleur was en is nog steeds oranje. Harry timmerde hard aan de weg en door zijn eerlijke en duidelijke optreden groeide de Lijst Harry Bakker.

Pieken en dalen
Er waren perioden met pieken en dalen en Harry leerde dat de politieke wereld een harde was. In het dossier van de Madese huizenaffaire sprak hij de historische woorden “een beetje zwanger kan niet, dus een beetje integer ook niet”. Waar hij eerst alleen stond in dit standpunt volgden velen hem enkele weken later. Inmiddels zit hij met zijn partij sinds 2012 in de coalitie die voor een stabiel Drimmelen heeft gezorgd, waarbij het financieel huisboekje weer op orde is gemaakt en er ruimte is om te investeren.

Lijst Harry Bakker investeert!
Al 15 jaar proberen de mensen van de Lijst Harry Bakker zoveel mogelijk bij evenementen en activiteiten in alle dorpen aanwezig te zijn, ook om te horen wat er leeft onder de bevolking.
Waarin moet, kan en zou geïnvesteerd kunnen worden?
In behoud van het goede wat we hebben? Of/en wat echt aan vernieuwing toe is?

Investeren doet Lijst Harry Bakker zeker en wel in de realisatie van een nieuw woon- en zorgcentrum
“De Ganshoek” in Lage Zwaluwe en de garantstelling van de verbouw van het Madese zorgcentrum
“De Wijngaerd”. Dat iedereen goede zorg krijgt en er voldoende werk blijft in deze sector vinden we belangrijk. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De landelijke politiek (PvdA/VVD) heeft hier veel wegbezuinigd en wij als lokale partij verzachten dit voor onze bewoners. Wij willen u één loket bieden voor al uw zorgvragen.

Investeren in onze gemeenschap vindt Lijst Harry Bakker belangrijk. Sponsoring van onder andere het Carnaval ontbreekt bij ons dan ook niet en het realiseren van ons speerpunt “Samen aan de Slag” heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Op eigen initiatief heeft Lijst Harry Bakker geïnvesteerd in een eigen onderzoek met aardbeienplanten naar de luchtkwaliteit in onze eigen gemeente in samenwerking met de universiteit van Antwerpen en de Madese Natuurvrienden. Dit AirBezen Drimmelen project bleef zelfs buiten onze landelijke grenzen niet onopgemerkt.

Maar ook investeren wij, na jaren van bezuinigingen, in wegen, groen, sport en spelen. Het aanleggen van speelbossen, het investeren in kunstgras met kurk in plaats van rubberkorrels en de uitbreiding met onze nieuwe sportzalen voorzien van zonnepanelen zijn dan ook belangrijke punten uit het programma van Lijst Harry Bakker.

Volop
Toch is er nog volop werk aan de winkel. Zowel aan grote zaken, een duurzame toekomst van uw zwembaden en het zorgen voor voldoende aanbod van woningen met het accent op levensloopbestendig, als aan kleine zaken wordt hard gewerkt.
Lijst Harry Bakker zal dit zeker de komende jaren met passie en plezier blijven doen!

Wilt u eens met wethouder Harry Bakker in gesprek op het gemeentehuis?
Dat kan tijdens zijn inloop spreekuur, elke donderdag van 11 tot 12 uur.

Team Lijst Harry Bakker



Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht