Nieuws

Drimmelen is een rijke gemeente
11-07-2016

De laatste raadsvergadering is de jaarrekening 2015 besproken. Bedrijven tonen dan altijd met trots hun
winstcijfers of laten teleurgesteld hun verliessaldo zien.

Gerealiseerd

Gemeente Drimmelen heeft al vele jaren een financieel overschot, dit jaar zo’n 1,9 miljoen euro.
Het mooie hierbij is dat het merendeel van de prestaties ook geleverd is.

  • Het meldpunt is beter gaan functioneren en wij zullen waakzaam zijn dat de stijgende lijn wordt doorgezet. Maak hier ook gebruik van. Klagen met elkaar heeft minder effect dan een melding naar meldpunt@drimmelen.nl.
  • Er zijn afgelopen jaar veel initiatieven geweest met subsidie van Samen aan de slag, een idee van de Lijst Harry Bakker. Dit laat de mensen weer samenleven in de gemeenschap.
  • Er wordt weer geïnvesteerd in onderhoud wegen en aan een toegankelijkere openbare ruimte voor mensen met een beperking.

Extra inzetten op zorg

De zorg draait in Drimmelen redelijk goed. Helaas is er nog wel onvoldoende zicht op het echte effect (op langere termijn) van het gemeentebeleid bij de mensen die de zorg nodig hebben. Op de jeugdzorg heeft de gemeente nog te weinig grip. Wij willen iedereen volwaardig mee laten doen in onze samenleving en willen dure zorg voorkomen door te investeren aan de voorkant. We willen extra activiteiten in het kader van de zorg gaan invoeren. Vertel ons wat u nodig vindt!

Lijn doorzetten

Voor de toekomst willen we de huidige lijn doorzetten. Geen dikke beleidsnota’s, maar dingen doen voor Drimmelen. De mensen opzoeken en kijken wat er leeft in de samenleving. Als politieke partij investeren wij ook zelf, onder andere met het Airbezen project in luchtkwaliteit. Omroep Brabant en de landelijke media waren erbij.

Actie

In 2016 moet er gesport en gespeeld kunnen worden op de nieuwe voetbalvelden en trapveldjes.
Er gaat gebouwd worden in alle dorpen. Plannen in Lage Zwaluwe (de Repel) en Hooge Zwaluwe (Julianastraat) worden nu eindelijk uitgevoerd. Plannen in Hooge Zwaluwe staan op stapel (Margrietstraat).
Onze wethouder heeft zich ingespannen voor woningbouw in alle dorpen en niet zonder resultaat.
Ook de Zuideindsestraat zal weer een mooie asfalt laag krijgen.
De Biesbosch, het water en onze economische kracht gaan we beter benutten.

Doe mee!

Een juist evenwicht tussen investeren in zorg, veiligheid, wonen en onze leefomgeving blijft belangrijk.
Wilt u ook eens mee praten met de mensen van de Lijst Harry Bakker dan zien wij u graag op onze fractievergaderingen (zie www.lijstharrybakker.nl) of we komen bij u langs.

Kortom….

Financieel staan we er goed voor, we blijven investeren in Drimmelen en hebben actieve inwoners die de kracht van Drimmelen vormen.
Drimmelen is een rijke gemeente en vaart een goede koers.

Laat het een mooie zomer worden, zodat de aardbeien en zonnebloemen en al het moois heerlijk kan groeien.

Jan-Willem Stoop
Wethouder Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht