Nieuws

Project AIRbezen Drimmelen
30-05-2016

Inleveren op zaterdag 11 juni aanstaande, Ingeleverde blaadjes zijn maatstaf voor LUCHTKWALITEIT

Koude start

Ja de twee maanden zijn omgevlogen voor de 250 aardbeienplantjes. Na een koude start met lokaal nachtvorst schoot de temperatuur omhoog. De plantjes gingen groeien, maar hadden ook veel water en verzorging nodig. In de felle zon, soms een hagelbui en veel wind en regen. Zou het stekje gaan groeien tot een volwaardige plant? Bij velen is dat gelukt en die hebben nu een mooie plant met ook al kleine aardbeien!
Voor het project AIRbezen Drimmelen volgt nu een belangrijk moment: inleveren van de 5 blaadjes en de gegevens.

Hoe inleveren?

Op de bijgeleverde A4-envelop schrijft u eerst uw nummer (1048 bijv.) en de postcode + huisnummer. Op het formulier dat u bij uitgifte hebt gekregen vult u op de 2 e pagina (de 1 e mag u houden) de projectgegevens in van uw plantje. Waar stond het precies, hoe hoog, achter een heg en wat is er afgelopen 2 maanden gebeurd (bladeren afgevallen, barbecue in de tuin, gemeente heeft de straat geveegd, etc. etc.) En ….natuurlijk wat het eindresultaat is van uw plantje op 11 juni (bijv. mooie plant met 20 blaadjes, 8 aardbeien en nog vele bloemetjes).
Deze pagina vouwt u dubbel en stopt u in de onderste helft van de grote envelop.
Daarna vouwt u de envelop stevig dubbel en vervolgens doet u 5 blaadjes van de aardbeienplant in de lege bovenste helft van de envelop.
Deze 5 blaadjes moeten voorzichtig worden gepakt met een pincet bij het steeltje en het blaadje mag niet met de hand worden aangeraakt. Envelopflap naar binnen steken (niet dichtplakken!) en de meegeleverde paperclip op de dubbelgevouwen envelop doen.
Vervolgens inleveren voor de wetenschappelijke analyse door de Universiteit van Antwerpen.

Wanneer en waar inleveren?

Zaterdag 11 juni aanstaande kunt u de envelop afgeven van 10.00 tot 12.00 uur bij de Madese natuurvrienden aan de Kievitstraat 3 te Made, van 12.30 tot 14 uur bij de P-plaats Jumbo in Terheijden en van 14.30 uur tot 16.00 uur bij de P-plaats Jumbo Lage Zwaluwe.
Mocht dit echt niet lukken dan kunt u mailen naar AIRbezendrimmelen@ziggo.nl voor informatie. De enveloppen worden op zondag naar Antwerpen gebracht en daar verder geanalyseerd.

Uiteraard volgt daarna meer informatie over het resultaat; hoe is de luchtkwaliteit in Drimmelen?

Bedankt alvast!
Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht