Nieuws

Terheijden loopt uit voor glijfeest, BN DeStem
20-07-2009

TERHEIJDEN - In kleine rubberen bootjes van nog geen halve vierkante meter zeilde het ene na het andere duo met een rotgang over de lange schans van een hoogte van een meter of acht de haven van Terheijden in. Met als doel aan de boven het water hangende bel te trekken en een recordtijd te vestigen. Gisteren werd in Terheijdense Glij 'm er in gehouden naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van café 't Barreke.

Dit café werd ooit gesticht door de oer-Terheijdense familie Rasenberg en wordt nu uitgebaat door Edwin Lievens. Op de kant was meer dan duizend man publiek samengedromd om het met één en al sensatie omgeven kunst- en vliegwerk van de zestig koppels te volgen en het feest te laten slagen. "Meer dan honderd koppels hadden zich aangemeld. Helaas heb ik met de teller op zestig een wachtlijst moeten aanleggen," aldus Lievens, die vermaak en sensatie hand in hand liet gaan met veiligheid.

Nadat het duo Roxanne Heijmans en Hans de Groot de spekgladde en pijlsnelle baan had getest en goed bevonden, kon het grote spektakel beginnen met Johan Vlemmix als 'De Scheids' bijgestaan door Edwin Kock. Als 'De Plakkies' vlogen Ferry en Hans Rasenberg als eerste naar beneden na het startschot van de baroprichter Henk Rasenberg. Daarna vlogen in rap tempo de andere duo's het water in, van zwarte Piet en Sinterklaas tot de in jaeger ondergoed geklede Opa van de Leugenbank met zijn broer en de tientallen andere verklede durfallen. De opa's hadden nooit van leren zwemmen gehoord.

"Dat gebeurde vroeger niet en nu de haven in, dat hebben wij onze Edwin beloofd," zeiden ze, net voor ze erin gleden en een voor hun leeftijd goede tijd lieten noteren door het scheidsrechtertrio Frank Hoogers, Harry Bakker en Ria van Meel. De snelste tijd was voor Bram Joosen en Koen Taks, de originaliteitsprijs ging naar Jamey Adriaanse en Joey van Groesen. Een spontane actie van de cv's De Labzwansen en De Amigo's leverde duizend euro op voor het fonds KiKa, Kinderen Kanker Vrij.

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht