Nieuws

Lijst Harry Bakker zit niet stil!
17-08-2015

Alhoewel deze maand ook in politiek land het een zomerse periode is en er gewerkt wordt in “vakantiemodus” zit Lijst Harry Bakker verre van stil op haar stoelen.

Afgelopen juli werd bij het Madese Jozefhof hun verwaarloosde jeu de boules baan omgetoverd tot een weer speelbare baan. Na een avond met vereende krachten de keiharde al jaren onbespeelbare baan weer tot leven te brengen en woekerend onkruid tot een gepaste orde te snoeien werden de petanque ballen uit de tas gehaald. Met veel gezelligheid speelden Lijst Harry Bakker en de bewonersgroep een inwijdingswedstrijd, top!

Voorbereidingen voor wat het komende half jaar op de planning staan heeft ook nu alle aandacht van Lijst Harry Bakker. Neem alleen al het dorp Hooge Zwaluwe.

Bestemmingsplan…..

De herziening van het bestemmingsplan kern Hooge Zwaluwe, als laatste van alle dorpen in onze gemeente, staat op de rol. Bestudering hiervan is in volle gang.

Rondweg …….

De problemen van doorgaand verkeer en steeds groter wordend landbouwverkeer door het centrum van Hooge Zwaluwe en voornamelijk die op de Zoutendijk baart ons zorgen. Ook deze problematiek heeft de komende maanden alle aandacht van onze fractie.

Betreft ondernemers…..

Na het scherp houden van contacten achter de schermen heeft een nieuwe ondernemer in Hooge Zwaluwe een standplaatsvergunning gekregen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen bewoners van Hooge Zwaluwe binnenkort op een aantal dagen in de week weer verse friet halen en wel bij de kraam op de hoek Raadhuisstraat/Korteweg.
Gaat gepland eind oktober Restaurant “Onze Kerk” officieel open na een gigantische verbouwing en restauratie van de voormalige Sint Willibrorduskerk, Lijst Harry Bakker heeft als eerste een tafel reservering geboekt.
Worden contacten regelmatig onderhouden en daar waar mogelijk politieke ondersteuning geboden met pleidooien binnen de gegeven juiste kaders met een aantal Hooge Zwaluwse ondernemers voor aanvragen van hun vergunningen ter uitbreiding dan wel vernieuwingen van hun bedrijven. Lijst Harry Bakker juicht immers innovatie en progressie toe, juist nu het CBS aangeeft dat de crisis zich achter ons gaat begeven.
Slaan ondernemers de handen in elkaar met nieuwe site “Hooge Zwaluwe op het Spoor”.

Museum Hooge Zwaluwe…..

Lijst Harry Bakker heeft het behoud van het enige museum dat onze gemeente rijk is als speerpunt staan. Het dreigt echter te verdwijnen. Ook Heemkundekring Willem Snickerieme vecht voor behoud ervan. Zij beheren het museum Zwaluws Erfgoed, nu gehuisvest in het oude raadhuis van Hooge Zwaluwe. De gemeente Drimmelen heeft namelijk al een aantal jaar geleden besloten het pand aan de Raadhuisstraat af te stoten. Wel met de belofte dat de huisvesting van de heemkundekring geborgd moet zijn. Het bestuur van de heemkundekring heeft nu het college van B en W gevraagd daaraan mee te werken. Eind augustus start een onderzoek gedaan door studenten van de NHTV op welke manier het museum opnieuw gepositioneerd kan worden. Hiervoor is bij de provincie Brabant subsidie aangevraagd. Rekent u er maar op dat wij alert zijn!

150 KV masten in Hooge Zwaluwe….

Minister Kamp had al onderzoeksbureau Deltares de opdracht gegeven een rapport op te stellen welke van de nu zes alternatieve routes voor 380 KV hoogspanningsmasten in onze provincie in de MER ( Milieu Effect Rapportage) worden opgenomen. De minister gaf gehoor aan eerdere protesten vanuit onder andere onze en omliggende gemeenten de voorgestelde en nieuw aangedragen tracés opnieuw te onderzoeken. Ook de Tweede Kamer kwam laatst met dit verzoek het plan te bezien. Er is inmiddels een tussenrapportage uitgebracht. Twee of drie trajecten worden vervolgens onderzocht welke de definitieve route zal gaan worden. Welke dit zijn is nog niet bekend maar wel dat begin 2016 de beslissing valt hoe en waar de hoogspanningsmasten rondom onze gemeente Drimmelen geplaatst zullen worden. Of daarmee de 150KV masten over de “grijze wijk” in Hooge Zwaluwe uiteindelijk toch komt te vervallen is nog niet duidelijk. Al moet Lijst Harry Bakker er weer voor naar de Tweede Kamer, we houden u op de hoogte!

Kortom…..Lijst Harry Bakker zit niet stil en spreekt de wens uit dat veel dossiers, ook die met een al (te) langlopende periode, op korte termijn positief gesloten kunnen worden.
Op naar de toekomst!

Loes van Zwieten
Raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht