Nieuws

In Memoriam, Janus Oomen, overleden 16 april 2015
16-04-2015

Vanmorgen, 16 april ontvingen wij het zo trieste bericht van het overlijden van Janus Oomen.

Sinds zomer 2014 kampte Janus Oomen al met problemen rondom zijn gezondheid en heeft hij tot zijn grote verdriet zijn werk als wethouder van en voor Lijst Harry Bakker moeten neerleggen.
Janus Oomen beheerde met passie
de portefeuilles Ruimtelijke Ordering, Volkshuisvesting en Bouw- & Woningtoezicht. Het moeilijke dossier Bestemmingsplan Buitengebied wist hij bespreekbaar te maken met een succesvolle afronding tot gevolg. Het Havengebied Lage Zwaluwe was zijn “kindje”, trok het dossier uit het slop, bracht mensen in verbinding met elkaar en wist een visie met korte en lange termijnplanning te realiseren. Janus was een politicus in hart en nieren, vergroeit met, één met, en rots in het politieke gebeuren voor een ieder. Janus deed niet aan politiek, Janus was politiek en zal altijd in onze gedachten blijven.

Wij zullen Janus allereerst als een fantastisch politieke leermeester nu echt moeten gaan missen. Tot op een week voor zijn overlijden voorzag hij onze fractie nog van inzichten en mogelijke paden om in te kunnen slaan.
Wij gaan hem missen als politiek mens. Immer bezig partijen te verbinden en rust te creëren waarna hij na een weloverwogen moment op zijn eigen wijze een spitsvondige richting aangaf waar mogelijkheden tot oplossingen lagen.
Uiteraard als aimabel mens laat hij bij een ieder van ons een grote leegte achter. Hoe apetrots was hij niet als echtgenoot, vader en grootvader op zijn familie. Hoe vertrouwd kon hij je toespreken en tegelijk je een volgende stap laten maken. Immer een luisterend oor waarop vervolgens zijn gevleugelde woorden klonken: “Nu moeten jullie eens goed luisteren….”, kreeg hij iedereen muisstil.
Wij zullen een geliefd man gaan missen die, immer met humor, gedreven zijn veelheid aan parate en historische kennis tot een betoog pleitte dat nooit saai was.

Janus, wij spreken de wens uit dat je de rust nu gevonden hebt waarnaar je op het laatst verlangde en wensen jouw dierbaren alle sterkte toe om jouw verlies in de toekomst nu een plek te moeten gaan geven.

Dank Janus voor de mooie periode waarin jij ons met raad en daad terzijde stond en als doorgewinterde politieke rots in de branding, maar vooral als gevoelig mens, ons zovele positieve bijdragen hebt gegeven. Na een grote politieke carrière in de gemeente Breda was je trots op de inwoners en wat er gepresteerd werd in gemeente Drimmelen.
Janus wij zijn er trots op dat jij je vol passie en energie hebt ingezet voor Drimmelen en zijn je dankbaar dat je onze wethouder wilde zijn.


Wat hadden wij nog veel van je willen leren.

Lijst Harry Bakker

Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht