Nieuws

Realisatie scoutinggebouw Zwalaho in beslissende fase
16-02-2015

Goed onderbouwd plan voor een klein en duurzaam gebouw

Scouting Zwalaho heeft dringend een nieuw gebouw nodig en daar hebben ze, zeker gezien het verleden, ook recht op. Een scoutingvereniging heeft een sociale en maatschappelijke betekenis voor vooral jeugd en wereldwijd een positieve invloed op de samenleving.

Daarom heeft de Lijst Harry Bakker ook de huidige en nieuwe locatie bezocht, contact gelegd met het bestuur van de vereniging en meegedacht met een passend plan. Waarbij we de scouting dachten te helpen door een door hen gewenst gebouw te projecteren, waarin door zelfwerkzaamheid in de afbouw tot iets passends zou kunnen komen. Wij lieten het idee los van een noodzakelijk bedrag, maar gingen uit van een door de scouting gewenst groot gebouw (wat natuurlijk een subsidiebedrag rechtvaardigt).

Na een aantal fasen te hebben doorlopen ligt er nu een mooi, duurzaam plan voor een veel kleiner gebouw met behoorlijk hoge kosten van ruim 2 ton. De scouting zet daarvoor een goed geïsoleerde en functionele houtskeletbouw neer van piepschuim.

De Lijst Harry Bakker hoopt dat het nieuwe gebouw een bijdrage levert aan de maatschappelijke samenhang in Hooge en Lage Zwaluwe en dat door het beoogde medegebruik door andere organisaties er meerwaarde te behalen is!

 

Fractie Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht