Nieuws

LIJST HARRY BAKKER REDT HULP BIJ HUISHOUDEN!
08-02-2015

Iedereen behoudt dezelfde zorg tot juli 2015 en krijgt het verschil door wegvallen kortingen eenmaal uitgekeerd.

Lijst Harry Bakker heeft gepleit voor een zachte landing van de transitie Hulp bij Huishouding voor ongeveer 670 cliënten. Eerst bekijken wat de bezuinigingen al heeft opgeleverd in 2014, voordat je verder door gaat met bezuinigen, is de mening van Lijst Harry Bakker. We hebben dan ook weten te voorkomen dat er per 1 januari 2015 fors gekort zou worden op deze hulp bij huishouding.

In ons voorstel stond dat wij het erg belangrijk vinden om meer tijd te nemen om deze nieuwe situatie in te voeren. Ons initiatief werd Raad breed ondersteund en dus behoudt iedereen zijn zorg tot 1 juli 2015.

Dat is al een prachtig resultaat! Maar wij van Lijst Harry Bakker waren toch niet helemaal tevreden hiermee. Want als wij bedoelen en streven naar “iedereen houdt dezelfde zorg en er verandert niets”, dan bedoelen wij ook..... …er verandert niets. Dus ook niet in onze portemonnee! Tijdens de laatste raadsvergadering van 2014 heeft Lijst Harry Bakker opnieuw het initiatief genomen om uw belang te behartigen. Nu over wat de burgers concreet extra moeten gaan betalen omdat er bepaalde kortingen wegvallen. Let wel: voor het eerste half jaar van 2015. Ook dit voorstel werd Raad breed aangenomen.

 

Wederom een mooi resultaat, wat ten goede komt aan de burgers van de gemeente Drimmelen!

In de raadsvergadering van 26 maart a.s. krijgen wij een nieuw raadsvoorstel over dit onderwerp. Dan wordt bekeken hoe we het 2e half jaar van 2015 het beste kunnen gaan inzetten. Hier neemt Lijst Harry Bakker natuurlijk weer het uitgangspunt in wat het beste voor U als burger is. Wat hebben de bezuinigingen tot nu toe opgeleverd en wat kan Lijst Harry Bakker op dit moment gaan betekenen.

Hebt u tips of juist minder goede ervaringen? Deel het met ons.

Zo kunnen wij nog beter tot een beslissing komen.

Lijst Harry Bakker gaat voor sociaal beleid!

 

Groetjes Femke Selders
Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht