Nieuws

Zwembaden de Randoet en het Puzzelbad blijven open
08-12-2013

Als Lijst Harry Bakker hebben we altijd gepleit voor het behoud van beide zwembaden in onze gemeente.

Goed voor jong en oud en een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid en gezondheid. Toen we op 26 april 2012 aantraden in de coalitie was dit ons belangrijkste speerpunt. Het budget voor 2012-2013 was € 250.000 een forse vermindering ten opzichte van het oude budget. Door constructief overleg met Sportfondsen en aangepaste openingstijden is het gelukt de baden open te houden en de afgelopen zomer hebben weer tienduizenden mensen kunnen genieten!

Optisport gaat vanaf het volgend zwemseizoen beide baden voor vijf jaar exploiteren voor een lager bedrag dan de genoemde € 250.000. Het is dus duidelijk dat er positieve rek in deze branche aanwezig is. Ook waren wij positief verrast dat er lokale partijen met een goed plan in hebben geschreven op de aanbesteding en jammer genoeg nemen we afscheid van de huidige exploitant.

Het zwemseizoen 2014 is nog ver weg, maar wij zullen bewaken dat de kwaliteit en service van de baden goed blijft. De komende raadsperiode zetten wij wederom in op behoud van de zwembaden en zien hier ook een rol voor de inwoners van Drimmelen. De Vrienden van het Puzzelbad hebben zich altijd hard gemaakt voor behoud van het Puzzelbad en hebben afgelopen seizoen veel arbeid verricht en het bad en de bevolking weer dichter bijelkaar gebracht. Wij zijn trots op de deze en de vele andere vrijwilligerswerkzaamheden. Hopelijk komt er ook in Made een soortgelijk initiatief vanuit de gebruikers.

Eén van onze belangrijke punten van ons nieuwe verkiezingsprogramma “Investeren in Drimmelen” wordt een betere facilitering en stimulering van vrijwilligersactiviteiten en het toejuichen van nieuwe burgerinitiatieven. Dit laatste met een gemeentelijke opstartsubsidie en steun van politieke partijen.

Wilt u ook meepraten of mee doen met Lijst Harry Bakker kijk dan op www.lijstharrybakker.nl. Hier vindt u ook de link naar ons youtubekanaal Rondje Drimmelen, waarin onze lijsttrekker Harry Bakker u meeneemt door Drimmelen en de partijstandpunten toelicht. Uiteraard is er ook een filmpje over de zwembaden.

< Terug naar nieuwsoverzicht