Nieuws

Leuke zonnebloemwedstrijd van de Lijst Harry Bakker
08-05-2013

Wie kweekt de langste/hoogste zonnebloem in Drimmelen?

Nu het eindelijk mooi weer begint te worden na een lange, koude winter en dito voorjaar, komt de natuur weer tot leven! Alleen nog wat regen en alles schiet uit de grond.  Hoogste tijd om een zonnebloemwedstrijd aan te kondigen in de gemeente Drimmelen. Wie kweekt de hoogste zonnebloem? De wedstrijd wordt georganiseerd door de Lijst Harry Bakker en deelname is gratis voor inwoners van onze gemeente. De bedoeling is om op een bepaald moment (waarschijnlijk eind september) een hele grote en hoge zonnebloem te hebben in je tuin. Dan win je de hoofdprijs of een andere prijs. 

Het prijzenschema onder voorbehoud:

1e prijs € 60,-, 2e prijs € 30,- en 3e  prijs € 10,-.

De zonnebloem (Helianthus annuus)  kan wel 5 meter hoog worden als je de juiste zaadjes plant, goed bemest, voldoende water geeft  en geluk hebt met de grond, zon en wind. Het is niet moeilijk en iedereen kan deelnemen! Denk er even over na of je mee wilt doen en geef je dan op via lijsthb@gmail.com voor meer informatie en/of deelname.  Ook op onze website www.lijstharrybakker.nl  gaan we de wedstrijd volgen; voorlopig staat hierop nu wat achtergrondinformatie voor de deelnemers (bijv. opgeven locatie en de tip om de helianthus annuus giganteus te kopen en nu meteen te zaaien!

Dit is een publieksvriendelijke actie van de Lijst Harry Bakker om Drimmelen wat kleur te geven en de biodiversiteit te versterken. De vogels vinden de zaadjes heel lekker en vroeger bakten de Inca’s uit Peru er koeken van. Nu kennen we natuurlijk de zonnebloemolie om bijv. oliebollen te bakken. Kom in actie, google even op internet en doe mee met de zonnebloemwedstrijd en maak kans op een leuke geldprijs!

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht