Nieuws

Terugkijk op 2011 en vooruitbik op 2012.
01-01-2012

DECEMBER 2011.

Ik heb een auto, bezit een rijbewijs en heb –al zal mijn vrouw dat niet geloven – ooit rijles gehad. Van mijn instructeur moest ik zowel vooruit als achteruit kijken. Met die visie ga ik deze jaarwisseling te lijf.

Terugkijkend zie ik twee kanten van de activiteiten van de Lijst Harry Bakker; de politieke en de organisatorische. Politiek gezien heeft de Lijst Harry Bakker zich moeten beraden op de rol van oppositiepartij. Na uitgebreide discussies binnen de fractie is gekozen voor twee peilers: kritisch en constructief.

De wijze waarop de fractie haar rol in de gemeenteraad heeft vervuld, heeft mij een goed gevoel gegeven. Bij de kerntakendiscussie is de inbreng van Harry, Roxanne, Jack, Hans, Walter en Erik ook door de coalitie op prijs gesteld. Veel onderwerpen moeten nog verder worden uitgewerkt of met de gekozen oplossing moet ervaring worden opgedaan. Gedacht wordt hierbij aan een overkoepelend jeugdbeleid, één brede welzijnsorganisatie, het privatiseren van de zwembaden en een nieuw subsidiebeleid voor verenigingen. Ook wordt gestudeerd op zelfwerkzaamheid bij de buitensportaccommodaties, afstoten van accommodaties en gebouwen, verhogen van efficiency en effectiviteit van de bedrijfsvoering, alternatieve exploitaties van sportaccommodaties, efficiencyverbetering in de milieustraat en afstemming van alle onderwerpen waar de jeugd bij betrokken is. Kortom: het komende jaar is het bordje van de fractie gevuld.

Het tweede aspect van de activiteiten van de Lijst Harry Bakker vindt op de achtergrond plaats. Het (nieuwe) bestuur realiseert zich dat de Lijst Harry Bakker inmiddels zo'n tien jaar actief is. In 2002 rolde Harry Bakker als eenmansfractie de raad in. Op 21 februari 2005 werd, formeel met ‘echte' Statuten, de Politieke Vereniging ‘Lijst Harry Bakker' opgericht. Inmiddels heeft de Lijst Harry Bakker zijn ‘ups en downs' gekend.

Wanneer we naar overeenkomstige partijen kijken, zien we een somber beeld. Initiatieven verzanden na enige tijd; het jeugdig enthousiasme maakt plaats voor geruzie. Met name het (nog) ontbreken van een adequaat stuk regelgeving leidt tot zin- en stijlloos gekrakeel. Voorbeelden te over: Boerenpartij, Ouderenpartijen, Lijst Pim Fortuyn, Trots op Nederland.

Het bestuur denkt er goed aan te doen te zorgen voor deze, helaas noodzakelijk gebleken, regelgeving. In de komende Algemene Ledenvergadering krijgt u, naast een wat gestructureerder begroting, een concept Huishoudelijk Reglement voorgeschoteld. Hopelijk heeft u nu begrip voor deze saaie kost.

Ten slotte vindt u hieronder een code. Wanneer u deze code activeert (hyperlink openen door gelijktijdig Control indrukken en klikken met de muis), krijgt u, als alles goed gaat, een ‘happening' te zien. Voor een goed begrip; deze happening vindt niet plaats in ons gemeentehuis (of toch wel ...? Enfin, u ziet maar).

http://www.carlsonschool.umn.edu/holiday11/

Wij zien u graag op onze ledenvergadering in maart.

Namens het bestuur van de Lijst Harry Bakker,

Ben Alderden (penningmeester).

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht