Nieuws

Ledenbijeenkomst van Lijst Harry Bakker op 15 november 2011
28-11-2011

Met deze leden bijeenkomst herstelt het bestuur een oude traditie. Dat betekend dat in maart de ALV wordt gehouden en een half jaar later een meer informele leden bijeenkomst.

Deze leden bijeenkomst was goed voor ruim 50% van de leden die op de uitnodiging reageerden.

Op de agenda was een modern onderwerp geplaatst nl. de moderne media. Erik v.d. Werff had voor deze gelegenheid een voordracht gemaakt om de aanwezigen te vertellen over Facebook, Hyves en ander social media, waar vooral de vijftig min zich mee bezig houd. Dit is een goede aanvulling op onze website die als statisch wordt ervaren. Zo kunnen op facebook leden en andere aangemelde personen direct hun mening of vragen bij de raadsleden of bestuursleden kwijt. Op de Algemene ledenvergadering zal een ontwerp worden gepresenteerd.

Hierna kwam Harry Bakker aan het woord die een terugblik gaf over het raads- en fractiewerk van de afgelopen periode. Hoe we nu samenwerken, dat er veel vooruitgang is bij onze raadsleden en dat het soms lastig is om als oppositiepartij te proberen jouw punt te halen en andere zaken. Het verleden is nog niet door iedereen vergeten, dat wreekt zich in de samenwerking van de oppositie partijen.

Ook Evelien Antes had een bij de tijds onderwerp nl. Sponseren. In het verleden is er veel hap snap gesponsord. Om nu voor sponsoring door Lijst HB in aanmerking te komen zal door het bestuur een belangenafweging gemaakt worden. Iedere aanvraag zal worden overwogen met de vaste criteria die deze leden bijeenkomst zijn afgesproken. Zo zullen sponsor gelden verdeeld worden over alle kernen. Dus niet alleen Wagenberg of Terheijden als drie grootste kernen maar ook activiteiten in Drimmelen, Hooge -/ Lage Zwaluwe, maar ook ‘ons'deel van Zevenbergsche hoek die aan deze criteria voldoen.

Aan het eind kwam Hennie met een met een kleine toekomst visie die gebaseerd is op het huidige verkiezingsprogramma. Het is nu nog te vroeg om daarop vooruit te lopen maar onze raadsleden zijn er druk mee bezig gemaakte beloftes waar te maken, enkele voorbeelden heeft Hennie aangehaald.

De bestuursvergadering is altijd op de eerste maandag van de maand en voor de leden toegankelijk.

Namens het bestuur van Lijst Harry Bakker

Hennie Antes (voorzitter)

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht