Nieuws

Harry Bakker heeft gemeentewet niet overtreden, BN DeStem
15-10-2010

Uit een door een externe deskundige ingesteld onderzoek is de conclusie gekomen dat raadslid Harry Bakker van de gemeente Drimmelen de gemeentewet niet heeft overtreden.

Bakker zei blij te zijn met deze uitslag die hij wel verwacht had. 'Ik wist dat ik niet in strijd gehandeld had met de gemeentewet. Het onderzoek heeft mij daarin bevestigd.'
Bakker reageert hiermee op het onderzoek dat tegen hem is ingesteld naar aanleiding van zijn optreden bij de Raad van State. Dit onderzoek vond plaats op verzoek van de voorzitters van de gemeenteraadsfracties van Drimmelen. Samen met de burgemeester Gert de Kok waren zij van mening dat raadslid Harry Bakker de gemeentewet artikel 15 heeft overtreden. In dit artikel staat: een lid van de raad mag niet als advocaat of adviseur in geschillen werkzaam zijn ten behoeve van de gemeente of het gemeentebestuur dan wel ten behoeve van de wederpartij van de gemeente of het gemeentebestuur. Om daar zeker van te zijn werd een externe deskundige aangetrokken in de persoon van prof. Mr. J.W.M. Engels.  Deze is gespecialiseerd in gemeenterecht/gemeentekunde.

Bakker las 14 september in Den Haag een pleitnota voor tijdens een Raad van State-zaak over het bestemmingsplan F-veld in Terheijden. Het betrof een aanvraag van een voorlopige voorziening.

Download hier het complete rapport (incl conclusie), en de excuses  van Harry Bakker

 

< Terug naar nieuwsoverzicht