Nieuws

Kous op de kop voor de Lijst Harry Bakker
17-03-2010

Nog maar net bekomen van de verkiezingsuitslag en het uitstapje naar de studio van Omroep Brabant zaten we donderdagavond al weer aan tafel voor het Lijsttrekkersoverleg.

Het was begin januari afgesproken dat de grootste partij het initiatief zou nemen en in een openbare bijeenkomst over het vervolg zouden vergaderen. Ondanks de goede leiding van de voorzitter (een rechter) ging het er al snel net zo aan toe als in de raadzaal bij een 'echte'  vergadering. Elkaar niet laten uitspreken, posities innemen en weinig diepgang. De Lijst Harry Bakker analyseerde de uitslag en stelde een raadsbrede coalitie van alle partijen voor. Dit doet recht aan de opgaaf waarvoor we staan in de gemeente Drimmelen en zou na een periode van (bestuurlijke) onrust voor stabiliteit moeten zorgen. SAMEN de schouders eronder!

De andere partijen zagen om wisselende redenen geen heil in ons voorstel en de samenwerking met de Lijst HB. Een gemiste kans en zo werd de grootste partij buiten het verdere traject gehouden. Een diskwalificatie van bijna 30% van de kiezers in de gemeente en dat geeft te denken .....   Het idee van een raadsbrede coalitie werd wél overgenomen; nu volgt waarschijnlijk een bestuur gedragen door de 5 of 6 overige partijen. Maar het schijnt vooral om de wethouders te gaan, want hoe kom je op 3 fte?? Wij krijgen veel reacties van de mensen. Ook van burgers die niet op ons hebben gestemd. Boos, onbegrip, waarom? waren de termen en vragen die we kregen en beantwoorden. En zo hoort het ook, want een raadslid is er voor iedere burger!

Teleurgesteld, maar vol enthousiasme en energie hebben we inmiddels onze 1e vergadering gehad met de 6 nieuwe raadsleden uit 4 kernen. Samen met veel mensen in de fractie gaan we ons duidelijk opstellen in de komende onderwerpen. Wij zorgen er voor dat uw stem waardevol blijft en zullen onze beloftes in de oppositie vormgeven en nakomen! Ook de andere partijen zullen breed moeten denken en kunnen, nee mogen 3178 mensen niet in de hoek zetten. Voor elke beslissing is naast een raadsmeerderheid ook draagvlak nodig in de samenleving. Want de politiek is er toch niet voor zichzelf, maar voor de burgers .....?

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht