Nieuws

Lijst Harry Bakker blij; kleurrijke solide begroting 2020!
14-10-2019

Net de begroting van € 62 miljoen ontvangen en die ziet er positief en goed uit.

 Bloemen.jpg

 

 Heel veel wensen en ambities die de gemeente Drimmelen en haar inwoners hebben staan er in. Qua financiën ziet het er rooskleurig uit. In 2020 hebben we een relatief klein tekort van 4,5 ton, maar uiteindelijk hebben alle jaren een positief resultaat. Lijst Harry Bakker is dus optimistisch.

 

Veel geld voor onderwijs en zorg

Aan onderwijs, ouderen en jeugd, hulpbehoevenden, deelname aan onze maatschappij en vrijwilligersactiviteiten wordt ruim 40% van het totale begrotingsbudget besteed. Er kan dus veel gedaan worden en dat is positief!

 

Aandacht voor woningbouw en openbare ruimte

Verder is de Lijst Harry Bakker blij met de woningbouw in alle kernen, de blijvende aandacht voor de openbare ruimte met groen, de 5-kleurige bloemenmanden en betere voetpaden die worden aangelegd. Veiligheid is belangrijk en daarom hopen wij dat vooral op doorgaande wegen de fietsen meer ruimte krijgen en dat er meer zebra’s komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Drimmelenseweg, de Zeggelaan en de Crullaan.

 

Natuur, klimaat en energie

Fijn ook dat we met de aanleg van een bos in het centrum van de gemeente starten;  hopelijk volgen er meer (kleine) bossen! Natuur en groen zijn super belangrijk, zeker in deze tijd van klimaatontwikkeling. Een andere ontwikkeling is de energietransitie, die nu door de kernen wordt opgepakt. We moeten immers gezamenlijk zoeken naar andere vormen van energieopwekking. Uiteraard is Lijst HB hierbij aanwezig en betrokken!

 

Subsidies blijven

In de begroting is te lezen dat de subsidies voor Samen aan de Slag en nu ook de Dorpsonderonsjes blijvend zijn. Volgend jaar komt daar een Sportakkoord bij met extra mogelijkheden voor verenigingen.

Tot slot zijn we benieuwd of er voldoende vraag is naar breedband in het buitengebied, zodat we in de hele gemeente goed bereikbaar zijn en blijven communiceren.

Mocht u als bewoner of organisatie nog wensen hebben, dan is NU het moment om naar ons te reageren (informatie@lijstharrybakker.nl) Wij gaan de begrotingsbehandeling voorbereiden en op 7 november in de Raad bespreken.

 

Riebert Verheugen fractievoorzitter Lijst HB.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht